​​​​​​​Aklıevvellerin İslâm anayasası taslağı!

ASSAM İslam Birliği Kongresi ve Mehdi çıkışı tartışılıyor. Saray Danışmanı (sonra istifa etti, muhtemelen ettirildi) E. Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'nin başında olduğu kuruluş, yeni bir devlet peşinde. Güya Müslümanları bir konfederasyonla birleştirmek istiyorlar. Kendilerince bütün Müslümanları kucaklayacakları bir anayasa hazırlamışlar. Devletin adını bile koymuşlar: "ASRİKA İslâm Ülkeleri Birliği Konfederal Cumhuriyeti".

Biz önce kendimizi bir kurtaralım, sonra bütün Müslümanlar için çabalayalım. Uçurumun kenarındayız; itildik itileceğiz. "Dünya Liderimiz"in, bir gün Putin'le, ertesi gün Trump'la, öbür gün Merkel'le... telefon üstüne telefonla konuşması sizi yanıltmasın. Kafaya takmışlar; Ortadoğu düzelmeyecek.

Dikkat ettiniz mi? Ortadoğu dışındaki İslâm ülkelerinde öyle pek karışıklık olmuyor. Pakistan'da olması da Afganistan yüzünden. Hindistan'da Müslümanlar Hindular ara ara karşı karşıya gelseler de eşyanın tabiatı böyle. Hilâlcilerden veya inekçilerden birinin ayağına diken batsa birbirlerinden bilirler.

Ortadoğu öyle değil. Petrol var ve petrolden önce Müslüman kesafeti var ve hepsinin üstünde Orta Asya'dan göçerken konduğu yerlerde devletler kurarak at koştura koştura Avrupa içlerine girmiş, sonra geriletile geriletile Anadolu'ya sıkıştırılmış, kendileri için çıbanbaşı görülen Türkler var.

Dünya nerede, İslâmcı geçinenler nerede!

ASSAM denen kuruluş, hiç üşenmemiş, 182 maddelik anayasa hazırlamış. Dibacesini bile koymuşlar. "Başlangıç"ta ne yazdıklarını okuyalım:

"İslam ülkeleri varlığını ve birlikteliğini belirleyen bu Anayasa Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin sünnetlerinin belirlediği ümmet anlayışı doğrultusunda;

Dünya milletler ailesinin eşit haklara sahip birer üyesi olan İslam ülkelerini bir çatı altında toplamayı, manevi değerleri birlikte yaşatmayı ve yüceltmeyi, maddi değerleri birlikte üretmeyi ve paylaşmayı amaçlamaktadır.

Bu amaç doğrultusunda; Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin sünnetleri doğrultusunda millet iradesini kullanmaya yetkili kılınan hiçbir kişi ve kuruluşun, bu Anayasada gösterilen hürriyetçi demokrasi ve bu amaçla düzenlenmiş hukuk düzeni dışına çıkamayacağını,

İslam ülkelerine karşı diğer devletler ve devlet dışı kuruluşlardan gelebilecek tehlike, tehdit ve saldırılara karşı birlikte hareket etmeyi,

İktisadi alanda İslam ülkelerinin daha müreffeh hale getirecek tedbirleri almayı ve iktisadi alanda birlikte hareket etmeyi esas olarak kabul etmektedir."

Ben de biraz bilirim. Aha burada yazıyorum... Kur'ân-ı Kerîm ve Peygamber Efendimizin sünnetlerinden yola çıkarak, bunların tam zıddı diyebileceğim bir anayasa ortaya koymazsam ben de ne olayım!

Öyle uçmuşlar öyle uçmuşlar ki, bir yere konamıyorlar!

Öncesi ve sonrası muhali talep edenlerin "İslâm" diyerek halkın kafasını bulandırmakla ne gaye güttükleri sorgulanmalıdır.

"Şeriat devleti kurmak istiyorlar!" feveranı karşısında bir taraf "Bunlar Müslüman, karşısındakiler değiller; Müslümanca şeyler yapanların yanında olmak bize farzdır." mantığını yürüteceklerdir. Kullandığımız kavramlara dikkat etmeliyiz.

Böyle kafaların uzayda bile yeri yok! Onun için fazla takılmamalı, meczupluklarına gülüp geçilmeli.

Sonra başka İslâm kongresinden bahsedeceğim.

 

Yazarın Diğer Yazıları