AKM inşaatında büyük skandal iddiası. Ne karantina ne de yemek

AKM inşaatında büyük skandal iddiası. Ne karantina ne de yemek
29 Ekim’e kadar bitirilmesi planlanan AKM inşaatında salgına karşı hiçbir önlem alınmadığı iddia edildi. İddiaya göre, inşaatta çalışan 500 işçi, 100 kişilik yemekhanede yemek yemeye zorlanıyor.

Birgün'den Rıfat Kırcı'nın haberine göre, salgının başından bu yana skandal uygulamalarla sık sık gündeme gelen AKM inşaatı şantiyesinde şimdi de 100 kişilik yemekhaneye 500 işçi sığdırılmaya çalışıldı.

İnşaat Emekçileri Sendikası (İnşaat-Sen) şantiyede yaşanan rezalete ilişkin video ve fotoğrafları Twitter hesabından paylaştı.

1600606810310-akm-insaatinda-iscilerin-cani-tehlikede-782923-1.jpg

100 KİŞİLİK YEMEKHANEDE 500 KİŞİ!

İnşaat-Sen Koordinasyon Üyesi Mehmet Can Karataş : "İnşaatta 20’ye yakın taşeron firmanın bünyesinde yaklaşık 500 işçinin çalışıyor. Şantiyede salgına karşı hiçbir önlem alınmıyor, işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarının hiçe sayılıyor. Çalışma ortamının hijyenden uzak." dedi.

"YEMEKLERDEN KURT VE BÖCEK ÇIKIYOR"

Karataş : “Yemeklerden kurt, böcek, tahta kaşık gibi şeyler çıkıyor. Her yer çöp içinde. Sosyal mesafe önlemi alamıyor işçiler, asansöre toplu binmek durumunda kalıyorlar. Son olarak da yemekhane meselesi çıktı. 100 kişilik yemekhaneye 500 kişi sığdırmaya çalıştılar” ifadelerini kullandı.

"10 KİŞİ KORONA OLDU TEMASLILAR KARANTİNAYA ALINMADI"

Şantiyede yaklaşık 1 ay önce 10 kişinin korona virüse yakalandığı bilgisini veren Karataş, “Ama çalışma aynen devam etti. Temaslı işçiler karantinaya alınmadı” ifadelerini kullandı.

TALEPLER AÇIKLANDI

İşçilerin ve sendikanın taleplerini sıralayan Karataş : “Pandemi koşullarında uzun çalışma saatlerine son verilsin, yemek düzeni değişsin. Arkadaşlarımız artık içinden kurt, böcek ya da kaşık çıkacak mı diye düşünmeden yemek yiyebilmek istiyor. Düzenli saatlerle çalışılsın, yemekler ve yemekhane temiz olsun.” dedi.