AKP beyannamesinde 'kamu' detayı: Reddetmişlerdi

AKP beyannamesinde 'kamu' detayı: Reddetmişlerdi
AKP'nin dün açıklanan seçim beyannanmesindeki kamu görevlilerine '3 bin 600' vaadi, 5 ay önce CHP tarafından meclise sunulduğu, ancak AKP oyları ile reddedildiği ortaya çıktı.

2002 yılından bu yana iktidarda olan partisinin, yeniden seçilmesi halinde yapacaklarını sıralayan Erdoğan'ın dün Ankara'da açıkladığı seçim beyannemesinde "Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600 güne çıkaracağız" açıklamasını yapmıştı.

Hükümete yakın medyanın 'kamu görevlilerine müjde' diye duyurduğu vaadi 5 ay önce CHP grubunun önerdiği ve AKP'liler tarafından önergenin reddedildiği ortaya çıktı.

ERDOĞAN'IN BEYANNAMESİNE İNCE'DEN TEPKİ

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, dün akşam CNN Türk'te katıldığı programda 'Erdoğan ancak özür dileyebilir' diyerek 'iflas belgesini açıklayabilir. Ben ekonomiyi düzelteceğim demesi ayıp. CHP milletvekillerinin verdiği önergeler AKP'liler tarafından reddedilmiş. Polise öğretmene hemşireye 3 bin 600 günü vermemişsin. Şimdi bir 'İnce' korkudan bunları vereceğim diyorsun. Bunlar komik. Ben 16 yıllık vaadine bakarım. Her tarafı ranta boğdular" cümleleriyle Cumhurbaşkanı'na tepki gösterdi.

 

İlgili Haberler