AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekinci: "31 Mart'ta kaybettik 23 Haziran'da kazanacağız"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekinci: "31 Mart'ta kaybettik 23 Haziran'da kazanacağız"
31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'u kaybedilmesi ile ilgili partisini eleştiren AKP'li Azmi Ekinci, beka söyleminin yanlış strateji olduğunu söyledi.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin Esenyurt Belediyesi Başkan adayı olan Azmi Ekinci, yerel seçim sonuçları hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

 Partisinin aynı zamanda Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Ekinci, "Adam kayırma, rantçılık gibi negatif şeylerin yanında vatandaşın ayağına gitmeme, halktan kopukluk, marjinalleşme gibi hususlar. (...) Ayrıca belediye başkanı, yardımcıları ve yöneticilerinin israf ve şatafatları eleştiriliyor" ifadelerini kullandı.

İktidara yakın Star gazetesine açıklamalarda bulunan Ekinci, beka söyleminin çok sert olmasının da İstanbul'u kaybetmeye büyük etkisinin olduğunu söyledi.

"31 MART'TA VATANDAŞ AYAR VERDİ"

"24 Haziran genel seçimlerinde bize kırgın olan vatandaşlar bizi, yerel yönetimler üzerinden eleştirerek “bu sefer farklı olacak” cümlesini kullanarak bize ayar vereceğini ima ederek mesaj veriyordu. Tepkisi ve kızgınlığı yerel yönetimler üzerinden geliyordu ve asıl tepkisini 31 Mart’ta da vereceğini tahmin ediyordum ama yine de alternatiflerimizle, muhalefetle karşılaştırdığında yine tercihini bizden tarafa kullanacağını düşünüyordum. Ancak bu sefer çok farklı bir refleksle hareket ettiğine şahit olduk."

"24 HAZİRAN'DA DA YEREL KONULAR İŞARETLER VERİYORDU"

Şahsım adına Esenyurt’ta kendi seçmenimizi ikna etmekle uğraştım ben, muhalefetle uğraşmadım. Muhalefetin zaten uğraşılacak bir tarafı da yoktu; projesi yoktu, çalışması yoktu. Ama tabanımız açısından böyle bir durum vardı. 24 Haziranda da yerel konularla ilgili işaretler veriyordu. Mesela ekonomi en başta gelen şeydir. Bazı konularda bizi ciddi ciddi sorguluyor, kızıyor ve Cumhurbaşkanımızın bundan haberi yok, haberi olsa bunlara müsaade etmez diyor.

"ADAM KAYIRMA, RANTÇILIK, HALKTAN KOPUKLUK..."

"Adam kayırma, rantçılık gibi negatif şeylerin yanında vatandaşın ayağına gitmeme, halktan kopukluk, marjinalleşme gibi hususlar. (...) Ayrıca belediye başkanı, yardımcıları ve yöneticilerinin israf ve şatafatları eleştiriliyor. Bunların etrafında dolaşan ihalecisi, müteahhidi gibi kesimlerden oluşan gruplarda ciddi bir ekonomik statü farklılığı oluşan tepki. Haliyle vatandaş da ‘Ben sana oy veriyorum, sen beni unutuyor bir kesimi zenginleştiriyor, kendine hayat kuruyorsun’ gibi konularda son derece ciddi eleştiriler var"

"AK PARTİ'NİN İKİ HATASI VAR"

"AK Partinin bana göre iki hatası veya eksiği var. Teşkilatçı gözüyle söylüyorum. İlki şu: 14 seçim yaptık, işi öğrendik, çocuk oyuncağı bu, şeklindeki özgüven. İkincisi 24 Hazirandan sonra İstanbul’da teşkilatlarda büyük değişikliğe gidilmesi. Bu işler tecrübe ister. İşin farkına varılmaması tecrübesizlikten"

"BEKA SÖYLEMİ HATAYDI"

Beka söylemi bu kadar keskin olmasaydı gidin sözü olmasaydı Binali Bey’e oy vereceklerdi. Esenyurt’ta da benim şahsım üzerinden AK Parti’ye oy vereceklerdi. Fakat o sertlik engelledi bunu. Bundan sonraki süreçte çok fazla bir şey yapmaya gerek yok aslında. AK Partinin fabrika ayarı politikaları kendine çeker onları zaten.”