AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Şam ile liderler bazında bir görüşme olabilir

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Şam ile liderler bazında bir görüşme olabilir
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la bir görüşme olacak mı sorusuna "Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim. Bir yerden başlar, bunun düzeyi yükselebilir, inşallah" karşılığını verdi.

İktidarın, Suriye politikasına ilişkin son dönemde verdiği değişim sinyallerine bir yenisi eklendi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarının ardından, muhtemel ''Erdoğan-Esad'' görüşmesine ilişkin ikinci sinyal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’dan geldi.

Yazıcı, partisinin kuruluşunun 21''inci yıldönümü etkinliğinde katıldığı Haber Global canlı yayınında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın görüşme ihtimalini değerlendirdi.

"Liderler bazında bir görüşme olabilir mi?" sorusunu yanıtlayan Yazıcı, "Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim. Bir yerden başlar, bunun düzeyi yükselebilir, inşallah" diye konuştu.

''ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE SORUN ÇÖZÜCÜ EN ÖNEMLİ FAKTÖR DİYALOG KANALIDIR''
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Şam yönetimi ile temas kurulabileceğine ilişkin açıklamalarını değerlendiren Yazıcı, "Doğru, zaten Dışişleri Bakanımız da belli ölçekte ifade etti. Sayın Bahçeli de buna destek vermiş, teşekkür ediyoruz" dedi.

Yazıcı, şunları söyledi:
"Bakın sorunları çözmenin birden çok faktörü olabilir. Ama uluslararası ilişkilerde sorun çözücü en önemli faktör diyalog kanalıdır. Ya doğrudan veya en direkt. Bugüne kadar sınırlı ölçüde endirekt yürütülüyordu. Bugün biraz daha seviyenin yükselmesi, inşallah ileride o trendin daha da yükselmesi süreciyle oluşacak ortamın, 11 yıldan bu yana yaşadığımız Suriye''deki bu bataklığın sona ermesine vesile olur inşallah."

DEĞİŞEN SURİYE POLİTİKASINDA İLK SİNYAL ÇAVUŞOĞLU''NDAN GELMİŞTİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı''nın son gününde yaptığı konuşmada, Suriye''deki gelişmelere ilişkin, "Muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda buna destek olabileceğimizi de söyledik" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler