AKP'li Mehmet Muş açıkladı. Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma geliyor

AKP'li Mehmet Muş açıkladı. Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma geliyor
AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni istihdam paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Muş, söz konusu pakette bazı sektörlere vergi istisnası getirdiklerini söyledi. Muş, SGK prim borçlarının yapılandırılması için de çalışma başlattıklarını açıkladı.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, partisinin Meclis'e sunduğu İstihdam paketiyle ilgili açıklamalar yaptı. Mehmet Muş, vergi ve SGK borçlarının yapılanmasıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını ve bunu da Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunacaklarını söyledi.

Mehmet Muş'un açıklamaları şöyle:

"Hizmet erbabına gelir vergisi ve damga vergisi istisnası getiriyoruz. Ahili sandığı kurulması süresini 2023 yılına kadar uzatıyoruz.

Evinde yaptıklarını internette satanlara 220 bin liraya kadar vergi istisnası getiriyoruz. Turizmde konaklama vergisi getirilmişti. Şu anda pandemi koşullarından ötürü bunun uygulanmasını 2022 yılı başına kadar erteliyoruz. Yurt dışında bulunan para, altın ve döviz gibi piyasa araçlarının Türkiye’ye getirilmesinde vergi getirilmeyecek. Yurt içindeki menkul kıymetlerin resmi kalemlere beyanı sonrası da vergi getirilmeyecek. Bunun süresi 30 Haziran 2021 olacak.

Teklif 43 maddeden oluşuyor. Vergi ve SGK borcu yapılanmasıyla ilgili bir çalışmamız var. Teklifimiz verdikten sonra paylaşacağız. Komisyon onaylarsa istihdam paketine ekleyebiliriz. Sicil affıyla ilgili bir çalışmamız söz konusu değil."