AKP iktidarı 17 yılda 15 kez eğitim sistemini değiştirdi

AKP iktidarı 17 yılda  15 kez eğitim sistemini değiştirdi
AKP döneminde 14 kez sistem değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı, orta öğretimde geçileceği açıklanan yeni sistemle son 17 yıldaki 15'inci değişikliği gerçekleştirecek. Yeni sistemi bugün Bakan Selçuk açıklayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ortaöğretim sisteminin yine değişeceği açıklanmıştı. Bakan Selçuk'un İstanbul'da tanıtımını yapacağı ortaöğretim modeliyle liselerde yeni bir dönem başlayacak. Eğitim sistemindeki bu yeni değişiklik, 17 yıllık AKP iktidarının eğitimdeki 15’inci değişikliği olacak.

On yedi yıllık AKP iktidarı döneminde hiçbir öğrenci başladığı sistemle okulunu bitiremedi! AKP iktidarının 7’nci Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk da eğitim sistemin de değişiklik için kolları sıvadı. Birbiri ardına yapılan değişikliklerle yapboz tahtasına dönen eğitim sisteminde şimdi de yeni ortaöğretim modeli uygulamaya konulmaya hazırlanıyor.

DERSLER AZALIYOR, TATİLLER UZUYOR

Yeni sistemle ders sayısı azaltılarak tatiller artırılıyor! MEB’in yeni ortaöğretim sisteminin detaylarına göre, liselerde ders sayısı azaltılacak. Lise öğrencileri, üniversitelerde olduğu gibi kendi istediği dersleri seçebilecek.

BAKAN KAMUOYUNA DUYURACAK

Türkiye’deki eğitim sisteminde son 17 yılda yapılan sistem değişikliği sayısı 14’e ulaştı. AKP iktidarı döneminde Milli Eğitim Bakanı pozisyonuna getirilen bütün isimler, sistemin en az bir noktasında değişikliğe gitti.

İlgili Haberler