AKP iktidarında kim kazandı?

Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli kurmay albay Ümit Yalım, "İstanbul seçimlerini kaybeden AKP sözcüleri, 'İstanbul'u Yunan kazandı' söylemleri ile Türk kamuoyunu etkilemeye çalışıyor. Ancak gerçek nedir diye baktığımızda, AKP iktidarında, Yunan kazandı. Yunanistan, AKP İktidarları döneminde 18 Türk adası ve bir Türk kayalığını, tek kurşun atmadan  elini kolunu sallaya sallaya işgal etti. Yunanistan işgal ettiği adalara 13 askeri üs kurdu ve 5 binden fazla Yunan askeri yerleştirdi." diyerek ayrıntılı bir dosya hazırladı.

***

Ahmet Takan, bu ayrıntıları yayınladı, fakat benim aklıma kapsamı daha geniş bir soru takıldı:

- 17 yıllık AKP iktidarında kim kazandı?

Bu sorunun cevabını Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinde yazan Kai Strittmatter, kendi açısından vermişti...

Kai Strittmatter, 2009 Aralık ayında  "Konstantinopol Patriği" diyerek, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un sözcüsü Dositheos Anagnostopulos'un kendisine, Tayyip Erdoğan için "Bu insan tarihe geçecektir" dediğini yazmıştı.

Biliyorsunuz, Binali Yıldırım da patrikten "ekümenik" diye bahsetti!

Alman yazar, şöyle demişti:

- Erdoğan geçen yaz adalarda bir Ortodoks manastırını ziyaret ederek Patriğe yardım sözü verdi ve Hıristiyanların Türkiye'den kovulmalarının 'faşistçe' bir uygulama olduğunu söyledi.

- Ermeni Patrikhanesi, Erdoğan'a 2007 seçimlerinde oy verilmesi çağrısında bulunmuştu, çünkü Türkiye'de gerek Müslümanlar gerek Hıristiyanların din özgürlüğü için çalışan Erdoğan ve partisinden başka biri yok.

- Rahip Dositheos, 'Hıristiyanlar için böylesine girişimde bulunan bir Başbakan görmedim' diyor.

- Türkiye'deki üniversitelerde Kürt filolojisi fakülteleri var ve Kürt köylerine Kürtçe isimleri iade ediliyor, ancak Erdoğan daha da ileri gitti ve 1937 yılında ordu tarafından Dersim'deki Alevilere karşı yapılan katliamı bir suç olarak nitelendirdi.

* * *

AKP iktidarında başka kim kazandı?

AKP iktidarında, özellikle çözüm sürecinde PKK palazlandı. AKP bu yüzden 7 Haziran 2015 seçimlerini kaybedince terörle mücadele başlattı ve 1 Kasım'da erken seçim yaparak yeniden tek başına iktidar oldu! Bu arada, etrafı hendekler çevrilen şehirlerde devlet egemenliğini kurmak için 800 Mehmetçik şehit oldu.

AKP iktidarının Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün ile birlikte uyguladığı ABD programı yüzünden Suriye'de iç savaş başladı. 5 milyon Suriyeli Türkiye'ye sürüldü ve boşaltılan topraklara PKK/PYD'nin hâkim olması sağlandı. Türkiye'nin güneyinde, Akdeniz'e ulaşan bir koridor kurulmasına karşı El Bab ve Afrin harekâtları yapıldı ama Fırat'ın doğusunda 70-80 bin kişilik bir PKK ordusunun kurulması, eğitilmesi ve donatılmasına karşı hiçbir önlem alınamadı.

Suriye'de ABD kazandı, Rusya kazandı, İsrail kazandı, İran kazandı. Türkiye ise 5 milyon Suriyeli kazandı!

***

Süleyman Soylu hâlâ "Afganistan'dan gelenler çobanlık yapıyor. Suriyelilerin, Afganların, Pakistanlıların ekonomiye katkılarını biliyoruz" diyor!

Oysa Suriyelilerle Türkiye'nin özellikle Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa gibi illerimizin nüfus yapısı değiştirildi.

Ordunun yarısının terhis edilmesi sonucunu doğuracak olan ve Cumhurbaşkanına, askerlikten muaf tutacağı kişilere özel görev verme yetkisi tanıyan yeni askerlik yasa tasarısı, "sıra orduların dağıtılmasına geldi?" diye algılandı.

Doğu Akdeniz'de KKTC'nin de hakkı olan bölgede Mısır, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum kesimi, ABD şirketleriyle anlaşıp doğalgaz ararken, Türkiye aynı işi yapmak isteyince ABD tarafından Kıbrıs'ta işgalci olarak suçlandı. Fransa bile Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğalgaz aramasının yasadışı olduğunu iddia etti. Hangi yasaysa...

***

Şimdi yine Süleyman Soylu, "PKK'nın dönüp onun (Ekrem İmamoğlu'nun) üzerinden İstanbul'a sızmak istediği"nden bahsediyor!

"Böyle bir durum varsa, siz İçişleri Bakanı değil misiniz, gereğini yapın" diyen yok!

İstanbul'da ve Türkiye'de 17 yıldır, havuza en az yüzde 10 vermek zorunda olan beş şirket kazanıyor, bunun hesabını soran da yok! 

Hem kendi etrafınıza hem Türkiye'nin etrafına bakın, AKP iktidarında, Türklerin kaybetmekte olduğu belli değil mi?

Yazarın Diğer Yazıları