AKP’nin Millet İttifakı planı ortaya çıktı

AKP’nin Millet İttifakı planı ortaya çıktı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, iktidarın sürekli medyada Millet İttifakı'nın adayı ile ilgili iddialar ortaya attırdığını belirterek; "Amacı karşısına çıkacak ittifakın adayını belirlemek. Onlar bizim adayımızı belirlemek istiyor" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Dikkat ederseniz iktidar hemen her gün televizyonlarda bu konuyu tartıştırıyor. Amacı karşısına çıkacak ittifakın adayını belirlemek. Onlar bizim adayımızı belirlemek istiyor. Biz buna fırsat vermeyiz” dedi.

"ADAY BELİRLEME GÜCÜNÜ ELİMİZDE TUTAMAYIZ"

“İttifakın adayı tek bir aday olur mu ilk aşamada, sonra mı olur, ortak aday olur mu, herkes kendi adayını mı o ayrı bir konu. Ama bizim partimizin adayı genel başkanımızdır şu an” diyen Kuşoğlu, Milliyet''e verdiği röportajda, “Bu süreci yürütecek kişi de genel başkanımızdır. Günü geldiğinde de karar verilmesi gereken gün geldiğinde de o kararı O verecektir. Biz şimdiden bir başkasını aday göstersek zaten parti olamayız. Aday belirleme gücünü de elimizde tutamayız” ifadelerini kullandı.

CHP''li Kuşoğlu, şunları kaydetti:

“Genel başkanımızın doğal olarak oraya aday olmasını istiyoruz, ama öncelik biz de sistemin değişmesidir. Millet İttifakı da öncelikle bunu istiyor. Bu sistemi değiştirebilecek güvenilir, devleti bilen, güvenilebilir birisi Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Genel Başkanımız günü geldiğinde ister kendisi olur -tabii ki partinin yetkili kurullarına danışacak partinin adayı ister kendisi olur- ister daha önce olduğu gibi bir başkasını aday gösterir.”

Fahiş fiyatlara ilişkin de konuşan Kuşoğlu, şunları söyledi:

FAHİŞ FİYAT TARTIŞMASI

"Fahiş fiyat dediği sonuçla ilgili olarak bir şeyler düzeltilecekse onu üretim süreci içerisinde aramak lazım. Yanlışlık burada. Fiyatı düşürmeye çalışıyorlar. Bu son derece yanlış bir iş. Üretim miktarına, arzın ne kadar karşılandığı talep tarafından bunlara bakılmıyor. Fiyat istikrar komiteleriyle, dış müdahalelerle falan hiç yapılabilecek bir şey değil.

“ASPİRİN DEĞİL AMELİYAT”

‘Bu sorunları gördük, hemen bunları giderelim’ öyle bir şey yok. Bu sihirli bir dokunuşla olabilecek bir şey değil. Ameliyat gerektiriyor. Aspirin tedbirlerle yürütülmeyecek kadar önemli bir konu bu. Sonuçta üretim sürecini üretim mimarisini, ekonomik mimariyi değiştirmeyi gerektiriyor. Çünkü finans sisteminden en basit girdi maliyetlerine kadar her şeyi değiştirmenizi, irdelemenizi gerektiriyor. Bu ekonomik bir mimari değişikliği demek. Seçimden önce gerçek anlamda bir ameliyat yapıp yeni bir ekonomi mimarisi inşa edemezsiniz. Sonuçta ameliyat adı üzerinde incitir de. Hastanın bir süre yatırılmasını, ayakta olmamasını gerektirir.”

İlgili Haberler