AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, 2053'ü hedef gösterdi!

AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, 2053'ü hedef gösterdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, AKP'nin geleceğin de partisi olduğunu belirtirken, partililere diğer partilere benzememe uyarısı yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Biz sadece bugünün değil, geleceğin de partisiyiz, iktidarıyız, umuduyuz." dedi. "Zaman su gibi akıp gidiyor." Erdoğan, "Bu hıza kendimizi hazırlamazsak, önce yavaşlamaya, durmaya, gerilemeye mahkum oluruz. Asıl acısı diğer partilere benzeriz ki Allah bizi böyle bir akıbetten muhafaza eylesin diyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Türkiye'nin 2053 vizyonunu somutlaştıracak zihni egzersizler, analizler, teknik ve siyasi proje hazırlıklar için şimdiden bismillah demeliyiz." dedi.

  Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Başlattığımız gönül seferberliği ile bir yandan kongrelerde yeni üyelerimizi seçiyor, bir yandan tabanımızı genişletiyoruz. AK Parti 601 bin üye kaydı ile birçok partinin üye sayısını geride bırakmıştır. Kayıtların 301 bini gençlerdir. En yüksek gencin bulunduğu siyasi teşekkül biziz. En aktif ve en geniş kadın kollarına sahip partiyiz. 10.5. milyon üyemizle Türkiye'nin 8'de 1 oranında bir modeliyiz.

Olağan büyük kongre sürecimiz korona virüs nedeniyle birkaç ay ötelendi. Ancak belirlendiği gibi yürüyor. İl kongrelerimizi ekimden itibaren başlatmayı planlıyoruz. İlçe kongrelerimizin önemli bir kısmını tamamladık. 577 ilçemizde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Yani tüm ilçelerimizin yüzde 59'unda kongrelerimizi yaptık.

Ülkeye ve millete hizmet yolunda görevi devreden ilçe ve belde başkanlarımıza teşekkür ediyorum. AK Parti'de bayrak değişimi olabilir, ama millete hizmet yarışı bitmez. Unutmayalım, hak bir dava yolunda verilen mücadele seçime kadar değil, mezara kadar sürer.

"GELECEĞİN DE PARTİSİNDEYİZ"

83 milyon insanın her bir insanın gönlünü almaya çalışırken, kendi teşkilatlarımızdakilerin gönül çemberinin dışında kalmasını kabul edemeyiz. Bu görev il başkanlarımıza düşüyor. Bazı kongrelerimize telekonferans, bazılarına da bizzat katılarak milletimiz ile kucaklaşacağız.

2023 yılında partimizi hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinde partimizi zafere taşıyacağımıza inanıyorum. Bizi zafere taşıyacak süreç için hep birlikte daha çok çalışmalıyız. Zaman su gibi akıyor. Buna ayak uydurmalıyız.

Biz sadece bugünün değil, geleceğin de partisiyiz, iktidarıyız, umuduyuz. Rabbim bizi rıza-i ilahiden başka bir amaca yöneltmesin diyorum.

Türkiye'nin 2053 vizyonunu somutlaştıracak zihni egzersizler, analizler, teknik ve siyasi proje hazırlıklar için şimdiden bismillah demeliyiz.

İktidarımızın ilk döneminde geçmişteki ihmal hatta ihanetler sebebiyle, ortaya çıkan demokrasi ve kalkınma eksiğini gidermeye çalıştık.

Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarını, gücünü kabiliyetlerini geliştirdik.

Dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girmeyi amaçlayan bu vizyon doğrultusunda çok daha büyük atılımların hazırlıklarına giriştik.

PKK'nın çukur eylemlerini, bombalı saldırıları hatırlayın. DEAŞ'ın tacizlerini, bombalı eylemlerini hatırlayın.

Hepsini bir kenara bıraktım. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlayın.

Saldırıları sonuç vermeyen terör örgütü üyelerine kapıları ardına kadar açarak gerçek yüzlerini ortaya koymuşlardır.

Bir hususun altını çizmek istiyorum. Biz ülkemizi başkaları öyle istiyor diye değil, milletimiz layık olduğu için geliştirmeye tesise çalışıyoruz. Bunun adına demokrasi dememiz tüm dünyada ortak kavram olduğu içindir.

Kendimizle birlikte ister tarihi bağlara dayansın, ister yeni ilişkiler kurmuş olalım, tüm kardeşlerimiz için aynı mücadeleyi vermekte kararlıyız.

Bunun adı Türkiye modelidir. Başka bir yerde insanı değerler üzerine bina edilmiş böylesine samimi bir demokrasi, adil bir kalkınma hedefi, köklü bir hak ve adalet ideali bulamazsınız. İnşallah 2053 vizyonumuzu böyle bir model üzerine inşa edeceğiz.

Ülkemizde bir kesim ısrarla bizi kendi sığ sularına çekmeye çalışıyor.

Darbelerle bu milleti yönetenler tabi bundan rahatsız oldu. Türkiye, kendini tarihle sosyoloji ile izah edilemeyecek olayların içinde buldu. Gezi olaylarını, 17-25 kumpasını, PKK'nın çukur olaylarını, yüzlerce masumun hayatına mal olan bombalı saldırıları, DEAŞ'ın sınır tacizlerini, hepsini bir kenara bıraktım 15 Temmuz'u hatırlayın.

Dillerinden demokrasiyi düşürmeyenlerin 15 Temmuz'da meşru hükümeti darbe ile yıkmaya çalışanlara omurgalı bir duruş sergilemediğini gördük.

Kendimizle birlikte, ister tarihi bağlara dayansın, ister yeni ilişkiler kuralım, tüm dostlarımız için de aynı mücadeleyi vermeye kararlıyız. İnşallah 2053 vizyonumuzu bu model üzerinde inşa edeceğiz.

AK Parti demek bir yandan günlük işleri yürütüp, sorunları çözerken, böylesine köklü tasavvurların peşinde koşmak demek.

Partimiz bunlardan ne kadar koparsa o kadar sığlaşır. Bazı kesimler bizi kendi sığlıklarına çekmek istiyor. Hamdolsun 19 yıldır bu tuzağa düşmedik. Kendi projelerimizin peşinden gideceğiz.

"TÜRKİYE TAMAMEN ÇEKİLİRSE SURİYE HUZURA MI KAVUŞUR?"

Türkiye neden Suriye'de, neden Libya'da, neden Afrika'da, Doğu Akdeniz'de, Kafkasya'da, Balkanlar'da diyorlar. Soruları tam tersinden soralım.

Türkiye tamamen çekilirse, Suriye bir anda barışa huzura, özgürlüğe mi kavuşur? Türkiye oradaki oyunları görmez ise Irak'ta her şey normale mi döner? Libya'da Türkiye olmaz ise darbeciler, yönetimi meşru hükümete mi bırakır?

Mesela AB, Türkiye tüm haklarından feragat ederse, uzun süredir uyguladığı çifte standarttan vazgeçerek sözlerini tutmaya mı çalışacak?

Mesela bu ülkeler çekip gidecekler mi? Şayet bu soruların hepsine samimi bir evet cevabı verilirse, izlediğimiz politikayı gözden geçirmek vacip hale gelir.

Küçük bir kesim dışında aklı başında olup da bu sorulara evet verecek kimseyi Türkiye'de görmedim, tanımadım, duymadım. Teşkilatlarımızın bunları halkımıza iyi anlatması çok önemlidir.

Bunun için gece gündüz milletimiz ile olacağız. Vizyonumuzu anlatacağız.