AKP ile MHP arasında baro çatlağı

AKP ile MHP arasında baro çatlağı
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla çalışmalarına başlanan çoklu baro düzenlemesine MHP’nin soğuk baktığını köşesine taşıdı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla gündeme gelen baro yapılarının değişmesiyle ilgili çalışmaları devam eden düzenlemeyle ilgili MHP’nin bakışını köşesine taşıdı. Çoklu baro modeline MHP’nin soğuk yaklaştığını belirten Sarıkaya, küçük yaşta evliliklerle ilgili planlanan düzenlemeye karşı çıkanlar olduğunu söyledi.

Muharrem Sarıkaya’nın “Aç-kapa siyasetine, online bayramlaşma” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Gündeminin öncelikli maddesi küçük yaşta evlilikler nedeniyle hapis yatan erkek eşe getirilmesi planlanan şartlı tahliye…

Bir de kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerine ilişkin AK Parti’nin hazırlığını yaptığı düzenleme…

AK Parti MYK’da üzerinde biraz daha çalışılması kararı alınmış olsa da sendikalara benzer çoklu baro sistemi modeline ittifak ortağı MHP soğuk…
Hem de öyle böyle değil kesin karşı; 81 il barosunun yayınladığı bildiri de işin bir başka yönü…
Küçük yaşta evliliklere ilişkin düzenlemeyi her partiden destekleyen kadar, karşı çıkan da var…
Karşı çıkanların ağırlıklı bölümü İYİ Parti lideri Meral Akşener gibi düşünüyor; “Bir kez ucunu kaçırırsak devamı gelir, onun için katı olmalıyız, sağlam durmalıyız” diyor.

Diğer grup ise yıllar önce küçük yaşta evlenenlerin 2 çocuk sahibi olduktan sonra yasal olmayan evliliklerinin ortaya çıktığına ilişkin şu örnek üzerinden konuyu dikkate sunuyor:

“İki çocuğun üzerine eşi hapse girdikten sonra cezaevlerindeki pembe odadan yararlanıp 3 çocuk daha yapmış; devlet ilişkilerinin devamına aracılık etmiş, bu trajikomik çelişkiyi ortadan kaldırmak gerekir…”