AKP İslamiyeti ve kuru fasulye

Türkiye’de ilk defa fakirin eti olan kuru fasulye, 15-20 liraya satılıyor. Ben bile yazları bahçemde fasulye yetiştiririm. Yani kuru fasulye problem değildi. Hatta nimettendi. Şimdi böyle.
İmam Hatip kuruluş yıldönümü kutlamasında Başbakan’ın konuşmasını alkış kıyametle dinleyen bir grup, Atatürk’ün resmini çiğnemiş. Milletvekilleri onun -haşa- Allah’ın vasıflarını taşıdığını iddia ediyorlar. Nasıl bir şirktir böyle. AKP’liler tövbe etsin.
Doların tırmanışı sürüyor. Emekli maaşlarından tırtıklamaya başlamışlar. Sosyal yardımlar da bitecek ve kapılara bırakılan fasulye torbaları sona erecek. Aslında bu yardımlardan da yolsuzluk yapıldığı söyleniyor.
Gübre, mazot emeği karşılamıyor. Üretim bu ve birçok sebepten durdu. Artık en bizim olan yiyecekleri bile ithal etmeye başladık. Utanmak lazım.

***

AKP’nin kumpaslarının ardı arkası kesilmiyor. Sabah operasyon yapılıyor, öğleden sonra operasyon yapanları görevden alıyorlar.
16 yıl önceki bir borcu, reytingi yüksek CHP adayının önünü kesmek için kullanıyorlar. Ve aslında kendi kalelerine gol atıyorlar.
Aziz Yıldırım’a verilen ceza, belki milyonlarca seçmenin oyunu kaybettirecek AKP’ye. Üç takım birleşti ve direniyor. Üç takımın oyları ne kadar eder. AKP’yi yok etmek için yeter mi? Bence yeter. Fenerbahçe’nin 25 milyon oyu olduğu söyleniyor. İşin başka bir tarafı Aziz Yıldırm’ın cesur çıkışı yargıda da Gezi olayı direnişi gibi oldu. Sen Bilal’i yargılatmazsan, ben de kendimi yargılatmam der gibiydi.
İspanya Kralı’nın kızını televizyonda gördünüz mü bilmem? Kocaman şık şapkasıyla sanıklar arasında duruyordu. Gözlerinden keder akıyordu. Böyle bir kara para aklama işine bulaşmış. AKP, kendi kalesine gol atıyor.
Mali denetim kurumlarını felç ettiler. Bu, kendilerine yarayacağına zarar verdi. Yolsuzluklar denetimsiz kalınca zincirlerinden boşandı.
AKP başarının tarifini de unutmuş.
Sabah yapılan operasyonun müdürlerini gözaltına almayı başarı sanıyorlar. Oysa bu başarı değil suçtur.

Yazarın Diğer Yazıları