AKP-İYİ Parti iddialarına sert cevap: "Nezaket unutulmuş"

AKP-İYİ Parti iddialarına sert cevap: "Nezaket unutulmuş"
İYİ Parti Lideri Akşener'in Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonuna katılmasına ilişkin yapılan yorumlara İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray'dan tepki geldi.

Cumhrubaşkanlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonuna İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katılmış, resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ayaküstü sohbet eden Akşener ve Erdoğan'ın görüntüleri basında çeşitli yorumlara neden olmuştu.

Söz konusu yorumları eleştiren İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, "Herhalde uzun yıllardır siyasi genel başkanlarının belli medeni ilişkiler içerisinde birbirine nazik davranmalarını unutmuş olacak herkes bu fotoğrafa abartılı bir anlam yüklediler" ifadelerini kullandı.

Çağdaş Ses'ten Erman Çimen'in haberine göre Çıray, "Ben bunun bir nezaket tutumundan başka bir şey olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

Erdoğan’ın, İYİ Parti’ye yakınlaşmaya çalıştığı iddialarını da tepki gösteren Çıray, "Böyle bir planı var mı, yok mu bilemeyiz. Varsayımlar üzerinden yorum yapmak doğru olmaz. Eskilerin değimiyle ‘doğmamış çocuğa don biçilmez" dedi.