Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında konuştu

Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında konuştu
Partisinin Kızılcahamam kampında konuşan Erdoğan, parti içi muhalefete sert mesajlar verirken, linç girişimi ile ilgili Kılıçdaroğlu’nu suçladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam toplantısında konuştu. Erdoğan, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'yı kaybetmediklerini söyleyerek, "İstanbul ve Ankara önemle üzerinde durulması gereken yerler olarak öne çıkıyor. Esasen biz İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik. Tam tersine seçimi kazandık. 'Sayın Genel Başkan ne diyor' diyenleriniz çıkabilir. Her şeyden önce kazanmak-kaybetmek nedir bunun üzerinde durmak gerekir. İstanbul'da İlçelerin 25'inde Cumhur İttifakı almış durumda. Ankara'da 22 ilçeyi Cumhur İttifakı almış durumda" ifadelerini kullandı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti yönetimini ve kendisini eleştirdiği açıklamalarıyla ilgili de isim vermeden konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçimizde de bize yanlış yapanların olduğunu ifade etmeden geçemeyeceğim. Bu yeni bir şey değil, ilk insandan başlayan bir süreç… Maalesef içimizde belli seviyeye, noktalara gelenlerin yaptığı çalışmalar yenilir yutulur cinsten değil. Bu davanın adamı olduğunu söyleyenler, bütün kampanya boyunca bu adamlar neredeler ya? Bunlar nereye gittiler? ‘Efendim ben beğenmedim’ E sen beğenmeyebilirsin. Yani biz herkesin beğeneceği isimleri bulma başarısını ne zaman gösterdik ki bugün göstereceğiz? Böyle bir şey olabilir mi? Burada bir yönetim varsa bu yönetim çalışmalarını, istişarelerini yapar ve bir karar verir. Bu karara da hep birlikte uyarız. Ve bu işte bir teşkilatın ahlakıdır. Ama bu teşkilatın ahlakından mahrum olanlar kendilerini hiçbir zaman anlatamayacaklar. Ve şunu açık, net ifade ediyorum. Bilesiniz ki, bu teşkilat sadece Ankara’da kabuğuna çekilmiş bir teşkilat değildir. Hangi ilde neler oluyor, ilçelerde neler oluyor bunların hepsi bize geliyor. Nerede neler olduğunu, döndüğünü bunların hepsini biliyoruz. Gün ola harman ola, zamanı geldiğinde tabi ki bizler bu teşkilatın geleceği için de bunların hesabını sormasını biliriz. Bunları biz sırtımızda taşıyacak değiliz. Biz bunu bir hareket olarak görmüyoruz, bu parti bir davadır. Bu davaya gönül verenler kendilerini sıkı tutmalı eğer tutmazlarsa kusura bakmasınlar" şeklinde konuştu.

LİNÇ GİRİŞİMİNDE KILIÇDAROĞLU’NU SUÇLADI

Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimini de değerlendirerek, “Sen bunlarla dayanışma içinde olacaksın ve Çubuk'a gideceksin şehidimin cenazesi. Benim Çubuk'taki köylümü hiç düşünmüyor musun? Onlar acaba benim oraya gidişimi nasıl karşılayacak diye. Ben Cumhurbaşkanı olarak soruyorum. Rahatsız olurum derse gitmiyorum. İkinci bir sıkıntıyı niye yaşatayım? Sen siyasi istismar için oraya gidiyorsun. Şehit için değil” ifadelerini kullandı.

BELEDİYELERDE ENCÜMEN SİSTEMİ DEĞİŞİYOR MU?

Erdoğan, Kızılcahamam kampındaki konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye meclisinde yaşanan durumu işaret ederek belediyelerdeki encümen sisteminde değişikliğin de sinyalini verdi.

Belediyelerdeki encümenlerde atanmış üyelerin de olmasına tepki gösteren Erdoğan, "Atanmış - seçilmiş. Dolayısıyla encümende atanmışlar mı hakim olacak seçilmişler mi? Tabi ki seçilmişler. Bunun çalışmasının yapılması lazım. Bu yanlışı düzeltmemiz lazım.” dedi.

Belediyelerde encümen sisteminin değişmesi durumunda, belediye başkan yardımcılıkları ve sekreterlik gibi kritik görevlere Büyükşehir Belediye Başkanlarının atama yapmasının önüne geçilmiş olacak.

BAHÇELİ’Yİ KIZDIRACAK AÇIKLAMA

Erdoğan partisinin oy oranı için ise “AK Parti olarak seçimde yüzde 44,4’lük oy oranına ulaştık. Cumhur İttifakı olarak da toplamda yüzde 51,7 gibi hem 16 Nisan hem de 24 Nisan seçimleriyle uyumlu bir sonuç elde ettik.” dedi.

Erdoğan’ın bu açıklaması akıllara Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını getirdi. Bahçeli; 13 Nisan’da partisinin yine Kızılcahamam’da yapılan toplantısında yaptığı değerlendirmede, Erdoğan’ın da bugün yaptığı hesaplamaya karşı çıkmış “Oy oranımızı yüzde 7.4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart’ta partimizin aldığı oy yüzde 18.8’dir” demişti.