AKP kendi içinde 3'e bölündü!

AKP kendi içinde 3'e bölündü!
MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, Elazığ'da yaptığı bir konuşmada, "İktidar kendi içinde bloğa ayrılmış durumda, bir Erdoğan ve saray, iki Binali Yıldırım ve çevresi, üç AKP içerisinde ‘Hayır' için çalışan büyük ve güçlü bir lobi var" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Elazığ'da yeni Anayasa değişikliği referandumuna "Neden Hayır?" denilmesi gerektiğini anlattı.

İktidarın içinde de 'Hayır' için çalışan ciddi bir lobinin olduğunu söyleyen Özdağ, "İktidar kendi içinde bloğa ayrılmış durumda, bir Erdoğan ve saray, iki Binali Yıldırım ve çevresi, üç AKP içerisinde ‘Hayır' için çalışan büyük ve güçlü bir lobi var" dedi.

AKP'NİN İÇİNDE ÜÇ LOBİ VAR
AKP'nin içerisinde üç ayrı blok oluştuğunu söyleyen Özdağ, "Başbakan Binali Yıldırım'ın ‘Hayır' kampanyası yaptığını düşünüyorum. Hatta Binali bey ‘Hayır' oyu verecek ama oy kullandığı sandıktan hiç ‘Evet' çıkmazsa nasıl izah ederim diye düşünüyor. Gerçekten ‘Evet'i anlatamıyorlar. Çünkü anlatılacak gibi değil. Erdoğan ve yakın çevresi dışında kimse ‘Evet'e inanmıyorlar. İktidar kendi içinde bloğa ayrılmış durumda, bir Erdoğan ve saray, iki Binali Yıldırım ve çevresi, üç AKP içerisinde ‘Hayır' için çalışan büyük ve güçlü bir lobi var" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN TASDİK ETTİ, TERÖRİST DEĞİLİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın konuşmalarında referandumda ‘Hayır' oyu verecekleri ‘terörist' olarak nitelendirdiklerini, son konuşmalarında da bunu söylemekten vazgeçtiklerini kaydeden Özdağ, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın kullandığı çatışmacı dili, iç savaş dilini şiddetle kınıyorum. Her ne vesile ile olursa olsun biz terörist, darbeci ve çukur hiç değiliz. Sadece sizin ülkeyi içine düşürdüğünüz çukurdan memleketimizi çıkarmak istiyoruz dedik. Nihayet iki gün önce Cumhurbaşkanı, ‘Hayır diyenler terörist değiller' diye açıklama yaptı. Elazığlı değerli ülküdaşlarım, terörist değilsiniz. Cumhurbaşkanı tasdik etti. Birkaç gün önce de bir CHP'li milletvekili amacını aşan bir şey söyledi; sayın Kılıçdaroğlu bunu çok yanlış bulduğunu açıkladı. Biz doğruya doğru diyoruz."

 

.

 

İlgili Haberler