AKP kongresi 20-21 Mayıs'ta

AKP kongresi 20-21 Mayıs'ta
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden üye olacağı ve Genel Başkan olması beklenen AK Parti Kongresi mayısta yapılacak. Kongre için 20-21 Mayıs tarihleri belirlendi.

Parti kulislerine göre Erdoğan, Yıldırım'dan genel başkanlığı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koltuğunu bıraktığı olağanüstü kongre sürecindeki gibi "jet hızıyla" işletilecek bir takvimle devralacak.

AKP'de, YSK'nın sonuçları ilan etmesinin ardından Erdoğan'ın partiye üye yapılmasıyla eş zamanlı olarak olağanüstü kongre sürecine başlanacağı konuşuluyor. AkP Tüzüğü, genel başkana olağanüstü kongre toplama yetkisi veriyor. Bu çerçevede Yıldırım'ın, Erdoğan'ın AKP'ye üye yapılmasıyla birlikte genel başkanlığa yeniden aday olmamak üzere olağanüstü kongre kararını açıklayacağı, en fazla 45 gün içinde yapılması gerekmesine karşın hızlandırılmış bir takvimle sürecin tamamlanacağı belirtiliyor.

Parti kulislerinde olağanüstü kongre kararının en geç 1-2 Mayıs'ta alınacağı, 27 Mayıs'ta başlayacak ramazandan önce de genel başkanlık değişiminin yaşanacağı konuşuluyor. Kulislerde kongre tarihi olarak da 20-21 Mayıs tarihlerine işaret ediliyor.

İlgili Haberler