AKP kongresi ne zaman yapılacak

AKP kongresi ne zaman yapılacak
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis Anayasa Komisyonu'nun erken seçim gündemiyle toplanacağını duyurdu. Turan, AKP kongresinin de seçimlerden sonraya kalabileceğini söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, erken seçimle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Turan seçim kararının Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesi için komisyonu bugün toptantıya çağırabilecekleri söyledi. Turan 

Turan şunları kaydetti;

“Meclis yasama faaliyetlerine devam ediyor, yasama faaliyetlerine devam ettirip milletimizi şeffaf şekilde seçime göndermeye kararlıyız. Tüm dünyaya örnek bir seçim yapacağız. Büyük kongremizin seçimden sonraya kalmasını değerlendirip karar vereceğiz .Anayasa Komisyonu’nun bugün toplanmasını bile talep edebiliriz.”

‘AKP KONGRESİ NE ZAMAN YAPILACAK?’

AKP Kongresinin ne zaman yapılacağına ilişkin bir soruyu cevaplayan Turan, 24 Haziran seçimlerinden sonraya bırakabiliriz dedi. 

Büyük kongrenin seçimden sonraya kalmasında hiçbir yasal engel olmadığını kaydeden Turan, “Bizim zaten Eylül sonuna kadar kongreyi yapma görevimiz var. O yüzden sıkıştırılmış bir kongre yerine belki seçimden sonraya bırakabiliriz. Takvim uygun olursa erken de yapabiliriz” dedi.