AKP kurucusundan çarpıcı çıkış: "Seçim murdar oldu diyenler..."

AKP kurucusundan çarpıcı çıkış: "Seçim murdar oldu diyenler..."
Yerel seçimlerde Binali Yıldırım'ın 'seçim murdar oldu' açıklamalarına tepki gösteren AKP kurucusu Fatma Bostan Ünsal, "seçimlerde ‘şaibe’ ve ‘murdar’ iddiasını öne sürenlerin bir sonraki cümlesi 'Hükümet ya da İçişleri Bakanı istifa etmeli' olmalı" dedi.

AKP’deki değişimle ilgili de konuşan Ünsal, partinin çok erken iktidar olduğunu, birçok konunun doğru tartışılamadığını ve hazmedilemediğini, ayrıca denge mekanizmalarının da işletilemediğini kaydetti.

Zamanla partide ve devlette denge mekanizmalarının eridiğini vurgu yapan Ünsal “özgürlüklerin daha fazla genişletilmesi gerekirken şimdi KHK’lıların ve yakınlarının seçmen bile olamayacağı gibi bir hukuksuzluğun savunulması aşamasına gelindi” diye konuştu. 

"ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ"

T24'te yer alan habere göre, Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu gibi isimlerin yeni bir parti kuracakları yönündeki iddialar hakkında da “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” diyen Ünsal şöyle devam etti: “Ben de birkaç yakın arkadaşla irtibat halindeyim; onların eğilimleri de bu. Olacak diye düşünüyorum. Böyle bir sıkıntı var, böyle bir ihtiyaç var.”