AKP, MHP ve HDP’nin Meclis’teki birliktelikleri

AKP, MHP ve HDP’nin Meclis’teki birliktelikleri
İYİ Parti’nin vatandaşın yararına Meclis gündemine getirdiği onlarca soru önergesinin AKP, MHP ve HDP eliyle reddedilmesi dikkat çekti.

ERDEM AVŞAR / YENİÇAĞ

İYİ Parti, Meclis’e girdiği 24 Haziran seçimlerinden bu yana içlerinde FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması, Andımızın tekrar okutulması, EYT ve devlet kurumlarından kaldırılan T.C. ibaresinin tekrar konulması gibi onlarca sorunu Meclis’e taşırken diğer partilerin bu konular karşısındaki duruşu tartışmalara neden oldu.

İYİ Parti’nin Meclis’e sunduğu soru önergelerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden destek gelirken, AKP, MHP ve HDP’nin bütün önergelere ‘Ret’ veya ‘Çekimser’ oy kullandığı görüldü.

Aralarında FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması, Andımız, Suriyeli sığınmacıların gönderilmesi ve şehit ailelerinin ev sahibi yapılması gibi konularda dahi İYİ Parti’nin soru önergelerine MHP ve HDP'nin 'Çekimser' oy vererek aynı duruşu sergilemesi dikkat çekti.

MHP, FETÖ, Andımız, hayvanlara işkence ve elektrik faturalarından TRT payının kaldırılmasına ise direkt 'Ret' oyu kullandı.

Özellikle vatandaşın yararına gündeme getirilen ETY, 3600 ek gösterge düzenlemesi, tarım sektöründe kullanılan mazottan ÖTV ve KDV’nin alınmaması gibi tekliflere  AKP’den ‘Ret’ oyu gelirken MHP ve HDP’de hükümet ile aynı safta yer aldı.

İşte AKP, MHP ve HDP oylarıyla Meclis gündeminde kabul edilmeyen o soru önergelerinden bazıları:

İlgili Haberler