“AKP o üç ilde zor durumda”

“AKP o üç ilde zor durumda”
Yerel seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında girecek olan AKP’nin, Ankara ve İzmir’in dışındaki üç büyükşehiri daha kaybedebileceği açıklandı.

Yerel seçimlere MHP destekli Cumhur İttifakı çatısı altında girecek olan AKP’nin, Ankara ve İstanbul’un dışında güçlü olduğu üç büyükşehirde daha kaybetme ihtimalinin yüksek olduğu açıklandı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek Antalya, Bursa ve Balıkesir’de de AKP’nin zor durumda olduğunu yazdı. Zeyrek, AKP’yi yakından takip eden meslektaşlarına dayandırdığı yazısında, “Söylediklerine göre AKP’ye gelen bilgiler Antalya’nın, Bursa’nın, Balıkesir’in bu seçimde el değiştirebileceğini gösteriyordu” ifadelerini kullandı.

Zeyrek’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bugüne dek kamuoyunun nabzını en iyi tutan, en fazla anket yaptıran siyasi lider olan Erdoğan, belli ki son bir kaç seçimde tahminleri tutturamayan firmalara güvenmiyordu. Erdoğan’ın iki açıklamasını birleştirerek okuduğumda aklıma şu soru takıldı: ‘Madem anketlere güvenmiyor, ‘maalesef hala istediğimiz konsolidasyon olmuş değil’ tespitini hangi veriyle yapıyor?’

Büyük ihtimalle, hem kendi gözlemleri, hem yakın çalışma ekibinin ve AK Parti teşkilatlarının seçim bölgelerinden, sokaklardan aktardığı izlenimleri dikkate alıyor. Benim şahsi gözlemim, CHP’nin İzmir ve Ankara’yı alacağı, İstanbul’u alamasa da Ekrem İmamoğlu’nun büyük çıkış yapacağı yönündeydi.

Ancak, AK Parti’yi yakından izleyen meslektaşlarımla sohbet ederken dinlediğim tablodan, benim tahminimin AK Parti açısından iyimser olduğu sonucunu çıkardım. Söylediklerine göre AK Parti’ye gelen bilgiler Antalya’nın, Bursa’nın, Balıkesir’in bu seçimde el değiştirebileceğini gösteriyordu. Bunun en büyük gerekçesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘maalesef hala istediğimiz konsolidasyon olmuş değil’ diye özetlediği, iki partinin tabanında istenilen düzeyde birleşmenin olmamasıymış."

İlgili Haberler