AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MKYK Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MKYK Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MKYK Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Ankara'da hasta yakınlarının sağlık emekçilerine saldırıya ilişkin açıklama yapan Çelik, "AK Parti olarak titizlikle sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik, AKP MKYK sonrası açıklama yaptı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlığında toplanan AKP MYK Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. 

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınlarının sağlık emekçilerine saldırdığı görüntülere ilişkin açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, “Bunun hiçbir izahı olamaz. Dünyanın hiçbir yerinde bizimki gibi adanmış çalışan bir sağlık teşkilatı yok. Pek çok sağlık çalışanı arkadaşımız aylarca risk altında yaşadı, izole bir hayat sürdü, çocuklarından, ailesinden ayrı kaldı. Halen insanüstü bir çaba gösteriyorlar. Bütün sağlık çalışanlarımıza sevgilerimizi, saygılarımızı, selamlarımızı gönderiyoruz. AK Parti olarak titizlikle sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Korona virüs salgını gölgesinde başlayan yüz yüze eğitime ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çelik, “Bu eğitimle ilgili bir sürü tedbir alındı. Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarımız çeşitli denetim mekanizmaları kurdular. 17 milyon öğrencimiz covid şartları nedeniyle evlerinde eğitime devam edecekler. Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığımız arasında kurulan sistem sayesinde okula kayıtlı olan herkesin HES kayıtları takip edilecek ve risk durumunda takip edilmesi söz konusu olacak” dedi.

ERDOĞAN'LA İLGİLİ HAKARET İÇEREN YUNAN GAZETEYE SERT TEPKİ

Yunan Dimokratia Gazetesi’nin Erdoğan’la ilgili hakaret içeren başlığına sert tepki gösteren Çelik, “TSK vatanseverlik söz konusu olduğu zaman dünyadaki hiçbir orduya benzemeyen bir kararlılık ve fedakarlık içerisindedir. Bugün devlet adamlarının üzerine düşen, çatışmalardan kaçınmaktır. TC'nin seçilmiş Cumhurbaşkanına, Türk milletinin ve devletinin temsilcisi olan cumhurbaşkanına o iğrenç manşetleri atmak, o halk için de, o devlet için de utanç vericidir. Bunun gereğini yapmaları gerekir” ifadelerini kullandı.