AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Atatürk'ün sözünü hatırlattı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Atatürk'ün sözünü hatırlattı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP MYK sonrası parti sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin kendi kıta sahanlığı içerisinde araştırma yapmaya devam ettiğini belirten Çelik, “Türkiye, Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesine bağlıdır. Masada verdiğimiz cevaplar gibi sahada da verecek gücümüz var” şeklinde konuştu.

Çelik ayrıca, "Haydut devlet Ermenistan'a karşı sesini yükseltmeyenlerin ateşkes çağrısı yapmaları hukukun açık ihlalidir" dedi.

Hatay’daki orman yangınlarına ilişkin soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Çelik, “Soruşturma devam ediyor bittikten sonra ortaya çıkacaktır buradaki yangının nasıl çıktığı. Sabotaj soruşturması devam ediyor. Elimizde kesin bulgulara ulaştığımız bir tablo oluştuğunda sizleri bilgilendiririz” ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Türkiye’de maalesef yaz aylarında çok yoğun bir şekilde orman yangınlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Burada PKK’lı bir grubun propaganda yapmaya çalışması alçakça bir şekilde acılar üzerine sevinç ortaya koyması lanetlenmesi gereken bir durumdur.

Hatay’daki yangındaki soruşturma devam ediyor. Sabotaj soruşturması devam ediyor. Elimizdeki bulgularla bir tablo oluştuğunda sizleri bilgilendiririz.

"AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ"

Ortada hukuk tanımaz saldırganlık var. Sivil kayıplar var.

Azerbaycan ordusunu Aliyev’i Ermenistan’ı bu saldırılara karşı aldığı her tedbire karşı güçlü bir şekilde destekliyoruz. Azerbaycan’ın yanındayız. Bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz.

"TÜRKİYE ATATÜRK'ÜN YURTTA SULH CİHANDA SULH İLKESİNE BAĞLIDIR"

Doğu Akdeniz'de bakıma alındıktan sonra Oruç Reis gemisinin görevine dönmesinden sonra üst üste açıklamalar geliyor. Böylesine hukuktan yoksun, saçma sapan açıklamalar olabilir mi? Karşımızda dayatmalarla müzakerenin, diplomasinin değerini bilmeyen sürekli Türkiye ve KKTC'nin haklarını gasp etmek isteyen güç varsa bunun cevabını vermeye hazırız.

Yunanistan Sevilla Anlaşması diye bir işgal kağıdını önümüze getirip Meis Adası üzerinden 40 bin kilometrelik deniz yetki sahası üretmeye çalışıyoruz.

Biz kendi kıta sahanlığımızda araştırmaya yapmaya çalışıyoruz. Türkiye, Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesine bağlıdır. Masada verdiğimiz cevaplar gibi sahada da verecek gücümüz var.

"KAPALI MARAŞ KIBRIS TÜRKLERİNE AİTTİR"

Kapalı Maraş’ta bir şekilde mağduriyete yol açılmamaktadır. KKTC’yi destekliyoruz, çok doğru bir karar vermişlerdir. Bu bölge Kıbrıs Türklerine aittir.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARINA YANIT

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili özel bir değerlendirme yapmadı. 2023’e kadar erken seçim söz konusu değildir.

Seçimler zamanında yapılacaktır. Erken seçim gündemde değildir.

"EBA BAŞARISIZ OLSUN DİYE ÇOK İSTİYORLAR"

EBA başarısız olsun diye çok istiyorlar. EBA başarılı olacak. Bu çocuklar eğitim görecek. EBA ile ilgili olarak canlı derse katılımın 1 milyonla sınırlı olduğu söyleniyor böyle bir sınır yok. EBA başarılı olacak.  

Canlı ders yapısıyla ilgili hizmette bu sayı 2 milyona çıkartılabilir. EBA kapasitesinin bir sınırı yok. Şu anda tüm ihtiyaçları karşılayabilecek kapasitedir.

DOĞU PERİNÇEK’İN ABDULLAH ÖCALAN’IN TELEVİZYONA ÇIKACAK İDDİASI

 

Bu konuyu gündeme kim getirmişse ona sormak lazım. Bu saçma sapan bir iddiadır. 

Bu konu kim tarafından gündeme getirilmişse ona sormak lazım. Saçma sapan bir iddiadır. Bu konuyu gündeme almak da gündemde olmayan bir şeye cevap vermiş konumuna düşürür.

Böyle bir şey söz konusu olamaz.