AKP tanzim satışlarını bitirdi fiyatlar yükselişe geçti

AKP tanzim satışlarını bitirdi fiyatlar yükselişe geçti
AKP’nin 31 Mart seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesini kaybetmesinin ardından tanzim satış noktalarını kaldırılmıştı. Bu gelişmeden sonra Ankara Sebze Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Gündüz, pazarlardaki fiyatların daha fazla arttığı söyledi.

AKP’nin Ankara’yı kaybetmesinin ardından tanzim satışları son bulmuştu. Tanzim satışlarının sonlandırılmasıyla birlikte pazardaki sebze ve meyve fiyatlarında artış gözlemlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Sebze Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Ceyhan Gündüz, “tanzim satışlarıyla beraber piyasanın arz dengesinin bozulduğunu ve patates, soğan ve sebzelerin fiyatlarının yükseldiğini” söyledi.

 “PATATES VE SOĞAN FİYATLARI YÜKSELDİ”

Ankara Sebze Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Ceyhan Gündüz de tanzim satışlarıyla beraber piyasanın arz dengesinin bozulduğunu ve patates, soğan ve sebzelerin fiyatlarının yükseldiğini belirtti.

Gündüz’e göre fiyatlardaki artışın temel sebeplerin biri de 2000 yılından beri Türkiye’de giderek daralan ekim alanları ve küçük çiftçinin üretime küstürülmesi.