AKP ve Erdoğan'ın tükenmişliği

Recep Tayyip Erdoğan siyaset kulvarı yarışçısı ve takımı AKP 16 yıldır siyaset liginin şampiyonu.

Erdoğan'ın sarayları, uçakları, zırhlı arabaları, yüzlerce koruması var, Türkiye Cumhuriyeti Devletini tek başına yönetiyor.

Bakanları var hiç birisi siyasetçi değil, halka hesap verme yükümlülükleri yok, çünkü hepsi Erdoğan'ın memuru.

Yürütme, yani Cumhurbaşkanlığı Hükümeti tek başına Erdoğan'ın emrinde.

Yasama, yani Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP ile Devlet Bahçeli'nin yandaşlığı ile tek başına Erdoğan'ın emrinde.

Yargı, yani Hâkimler Savcılar Kurulu tek başına Erdoğan'ın emrinde.

Devlet, yani valisi, kaymakamı, devlet memurları tek başına Erdoğan'ın emrinde.

16 yıldır siyaset liginin şampiyonu o Erdoğan ki FETÖ ile 2002-2016 döneminde el ele, kol kola yürüdü, Türkiye'yi "15 Temmuz kahpe darbe kalkışmasında" Allah ve Türk Milleti korudu.

16 yıldır siyaset liginin şampiyonu o Erdoğan ki Fethullah Gülen alçağının Türkiye'ye iadesi için Amerika'da tek bir dava açtırmadı.

16 yıldır siyaset liginin şampiyonu o Erdoğan ki "çözüm süreci" diye PKK ve HDP ile el ele, kol kola yürüdü, Türkiye'yi Allah ve Türk Silahlı Kuvvetleri isyandan korudu.

16 yıldır siyaset liginin şampiyonu o Erdoğan ki çadır mahkemesi kurarak teröristleri akladı.

16 yıldır siyaset liginin şampiyonu o Erdoğan ki İstanbul'a "İhanet" ettiğini itiraf etmek zorunda kaldı.

16 yıldır siyaset liginin şampiyonu o Erdoğan ki AKP'nin "metal yorgunu" olduğunu itiraf etmek zorunda kaldı.

16 yıldır siyaset liginin şampiyonu o Erdoğan ki Reza Zarrab hakkında Türkiye'de tek bir dava açtırmadı.

16 yıldır siyaset liginin şampiyonu o Erdoğan ki "yolsuzluk iddiaları" belgeleri ile ortaya konan 4 bakanını Meclis'te AKP milletvekillerinin oyları ile Yüce Divan'da yargılanmaktan kurtardı.

16 yıldır siyaset liginin şampiyonu o Erdoğan ki Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Düzce, Niğde, Ordu gibi seçilmiş AKP'li Belediye Başkanlarını "demokrasiyi ayaklar altına alarak" azletti.

16 yıldır siyaset liginin şampiyonu o Erdoğan ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına bula bula Kayserili "metal yorgunu" Mehmet Özhaseki'yi buldu.

16 yıldır siyaset liginin şampiyonu o Erdoğan ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bula bula 16 yıldır, "in Ali, bin Ali" dediği "metal yorgunu" Binali Yıldırım'ı aday gösterdi.

O Binali Yıldırım ki Başbakanlık makamını, "koltuk elimizde kaldı" diyerek alay konusu yapan ve bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'dır.

O Türkiye Büyük Millet Meclisi ki, dünyada bir devlet kuran yani Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Meclis'tir.

O Binali Yıldırım ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına görevlendirilmesi ile Meclis Başkanlığı koltuğunu "babasının malı" zannedip terk etmek istememektedir.

O Binali Yıldırım ki bilmez mi bugün yapıştığı o koltuk yüce önder Gazi Mustafa Kemal'in "Başkomutan" olarak "şerefle" oturduğu koltuktur.

İn Ali o kutsal, tarafsız, şerefli Meclis Başkanlığı koltuğundan in ve git İzmir'de kaybettiğin Belediye Başkanlığını İstanbul'da kazanabilmek için genç, azimli, çalışkan, dipdiri Ekrem İmamoğlu ile yarış...

Meclis Başkanlığından sonra Belediye Başkan adaylığını sana layık gören zihniyete de biat etmeye devam et.

Değerli okurlarım 2018'in değerlendirmesi oldu bu yazdıklarım, farkındayım.

Ama 16 yılın tek başına iktidar olmanın AKP'ye getirdiği şımarıklığın zirvesi olan "Emir Erlerim" konusunu yazmadan geçer miyim?

O Kenan Sofuoğlu ki Dünya Süpersport Şampiyonu motosiklet yarışçısı AKP Sakarya Milletvekilidir. Bu AKP'li, ayağını Meclis'teki makam masasının üzerine kaldırıp koymuş ve ayaktaki iki kişi ile selfi yapıp çektiği fotoğrafa, "Emir Erlerim" diye yazarak sosyal medyada paylaşmış.

O Meclis Başkanı ki "istifa etmem" diyerek o makam koltuğunu işgal ederse imam cemaat misali o AKP milletvekili de halka hizmet etsin diye önüne konan makam masasını da, makamını da ayaklar altına alır.

Şimdi gelelim 16 yılın şampiyonu AKP'nin çöküşünün ispatına.

O AKP ve Erdoğan ki 16 yıldır devlet gelirlerini, vergilerimizi, özelleştirme gelirlerini "har vurup, harman savuran" ekonomiyi de dibe vurma şampiyonu oldu.

O AKP ve Erdoğan ki 16 yıl sonunda enflasyon, yüksek faiz, işsizlik, eğitimsizlik, kültürsüzlük, fakirlik ve fukaralığın da şampiyonu oldu

O Erdoğan ki 16 Nisan referandumu öncesi "koalisyonlar olmayacak" diye meydanlarda nutuklar atıyordu.

O Erdoğan ki yandaş medya çoğunluğu dahi yetmedi ki özgür gazetecileri ve özerk medyayı da susturmanın, kapatmanın adımını RTÜK ile attı. (Okurum Ahmet Akalın'a uyarısı için teşekkür ederim. RTÜK üye yapısı şöyle: AKP: 5, MHP: 2, CHP: 2)

Gördük ki AKP muhtaç oldu MHP'ye,

Gördük ki Recep Tayyip Erdoğan muhtaç oldu Devlet Bahçeli'ye,

Gördük ki CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na "kin ve nefret" söylemleri ile yine her zamanki gibi oy devşirmeye muhtaç olduğunu.

Ve sizler de görün AKP'nin 16 yıllık şampiyonluğunun tükenmişliğini...

 

Yazarın Diğer Yazıları