AKP ve MHP arasında T.C. krizi!

AKP ve MHP arasında T.C. krizi!
Aksaray’da MHP’li belediye meclisi üyeleri, belediye tabelasına TC ibaresi eklenmesi için teklif sundu. Öneriye CHP ve İYİ Parti destek verdi. AKP karşı çıktı. Teklif kabul edilmedi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından birçok ilde T.C. ibareleri belediye tabelalarına geri dönerken, Aksaray’da tam tersi oldu. Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, 31 Mart AKP’nin kazandığı Aksaray’da belediye meclisi ikinci olğan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya T.C. tartışması damga vurdu. AKP’li belediye başkanı Enver Dinçer'in katılmadığı toplantıyı AKP’li Belediye Başkanvekili Cem Elibol yönetti.

Toplantıda, MHP’li üyeler tarafından verilen Aksaray Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklenmesi önerisi için oylama yapıldı. MHP’li üyelerin yanı sıra CHP’li ve İYİ Partili üyeler de önerinin kabulü yönünde oy verdi. AKP’li üyeler ise ret oyu kullandı. Oylama sonucu, 15 kabul, 16 ret oy ile T.C. ibaresinin eklenmesi kabul edilmedi.

MHP’Lİ ÜYEDEN AKP’YE TEPKİ

AKP’li üyelerin T.C. önerisini kabul etmemesi, MHP tarafında şaşkınlıkla karşılandı. MHP’li belediye meclis üyesi Muhterem Gür AKP’li üyelere tepki göstererek, “ Burada T.C. ibaresinin yer almasının hiçbirimizi rahatsız edecek bir yönü yoktur. Türkiye Cumhuriyet’i hepimizin ortak paydasıdır. Ama kabul etmediler, durum ortada.” diye konuştu.

İlgili Haberler