''AKP ve MHP oy kaybediyor'' diyen yanacak

''AKP ve MHP oy kaybediyor'' diyen yanacak
Son kamuoyu araştırmalarında Cumhur İttifakı'ndaki oy düşüşleri dikkat çekerken, AKP anket sonuçlarını "manipülasyon" olarak değerlendirmişti. MHP harekete geçti.

Cumhur ittifakı düşen oylara çareyi bulundu

Yeni Şafak''ta yer alan habere göre, siyaset kulislerinde ''seçim'' iddiaları her geçen gün daha çok konuşuluyor. Cumhur İttifakı seçim için 2023''ü işaret ederken Millet İttifakı ise bir erken seçim beklentisinde.

Son kamuoyu araştırmalarında AKP ve MHP''nin oluşturduğu Cumhur İttifakı''ndaki oy düşüşleri dikkat çekerken, AKP anket sonuçlarını "manipülasyon" olarak değerlendirmişti. MHP harekete geçti ve Meclis''e anket şirketlerinin denetlenmesi için kanun teklifi sundu.

MHP''DEN KANUN TEKLİFİ

Kanun teklifine göre kamuoyu araştırması yapan şirketlere sıkı denetim geliyor. Teklifinin çıkması halinde, araştırma şirketleri yayınlanan bir araştırma için araştırmayı kim için yaptığını, araştırmanın finansmanının kim tarafından karşılandığını ve tutarını belgeleri ile birlikte paylaşacak.

5 YILA KADAR HAPİS CEZASI

"Manipülasyon yaptığı" tespit edilen araştırma şirketine 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek. MHP''nin TBMM’ye sunduğu kanun teklifi, Meclis’in açılmasıyla beraber görüşülecek.

İlgili Haberler