AKP ve MHP oy mu kaybediyor: İktidar neden erken seçime gidemez?

AKP ve MHP oy mu kaybediyor: İktidar neden erken seçime gidemez?
SODEV Başkanı Ertan Aksoy, AKP ve MHP'nin oy oranlarının düştüğünü ifade ederek, yakın zamanda bir seçime gidilemeyeceğini çünkü ekonomik krizin halen devam ettiğini ifade etti.

Yerel seçimler öncesi yaptığı anketlerle dikkat çeken araştırma şirketlerinden SODEV'in Başkanı Ertan Aksoy, "Bu pazar seçim olsa AKP ve MHP’nin hiç şansı yok" dedi.

Aksoy, AKP+MHP’nin oy oranının yüzde 38 civarında olduğunu belirterek, “İçinden iki tane yeni parti çıkaracak, bu partiler çıkmadan, daha bu partiler doğmadan boğmak için seçimlere gidebilirdi ama gidemedi çünkü ekonomik kriz halen devam ediyor” diye belirtti.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, Ertan Aksoy, erken seçim tartışmalarına ilişkin ise "AKP tarafında şu durum söz konusu: Evet içinden iki tane yeni parti çıkaracak, bu partiler çıkmadan, daha bu partiler doğmadan boğmak için seçimlere gidebilirdi ama gidemedi çünkü ekonomik kriz halen devam ediyor ve ekonomik krizin altında oy oranları son derece düşüktü. Açıkladıkları yüzde 40 rakamı, AKP bu taktiği kuruluşundan beri izler, ya bir düşünce kuruluşu ya bir hareket ya da bir siyasi figür üzerinden bir tartışma ortaya attırır, karışılık bulduğunu görürse Erdoğan da dahil olur ve devam ederler. Ama baktılar tepki yüksek ve hiçbir karşılığı yok ve onlara itibar kaybettiriyor, o zaman o açıklayanı da hedefe koyarak hatta reddederek uzaklaşırlardı. Yüzde 40 tartışması da tam olarak böyle oldu" ifadelerini kullandı.

Aksoy "Benim gördüğüm kamuoyu yoklamalarında da AKP+MHP yüzde 38-40 civarındaydı. Rakam dahi tesadüf değildi. Bu kısıtlar nedeniyle erken seçime gidemediler" değerlendirmesinde bulundu.