AKP ve MHP Sakarya'daki patlamayla ilgili öyle bir karar verdi ki kendi seçmeni bile isyan etti

AKP ve MHP Sakarya'daki patlamayla ilgili öyle bir karar verdi ki kendi seçmeni bile isyan etti
CHP'nin Sakarya'daki patlamaya yönelik önergesi, AKP ve MHP'lilerin oylarıyla reddedildi. Karara İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'dan sert tepki geldi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı’nın açıklamasına göre, fabrikanın 3 ay önce denetlendiğini hatırlatarak, İçişleri Bakanı’na “Denetim yapanları tutuklayın” çağrısında bulundu.

AKP grubu adına söz alan Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek şu ifadeleri kullandı:

‘’Konuyla ilgili bilgilendirmeler anbean, şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşıldı. Akşam saatlerinde yangın ve patlama tamamıyla kontrol altına alındı. Çok hızlı ve etkili müdahale edilerek hem yaralılar hızlı bir şekilde tahliye edildi hem de olası daha büyük bir facianın önüne geçilmiş oldu. Patlama sonrası çevre güvenliği dahil bütün tedbirler alınmış, patlamadan etkilenen bütün vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde sağlık, psikososyal destek, bütün hizmet ve yardımlar ivedilikle ulaştırılmıştır. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 kişilik alanında uzman olan profesörler ve hocalara tarafından bilirkişi heyeti oluşturulmuştur; soruşturma büyük bir hassasiyetle ve titizlikle yürütülmektedir. Şu ana kadar, olaydan sorumlu olduğu düşünülen işletme sahibi dahil 5 kişi tutuklanmıştır. Bilirkişi heyeti sahada incelemelere ve çalışmaya devam etmektedir.

İYİ PARTİLİ DİKBAYIR İSYAN ETTİ

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise, katıldığı bir televizyon programında alınan karara ilişkin şöyle konuştu:

"HANGİ HASTANIN YANINA GİDİP 'İHTİYACINIZ VAR MI' DİYE SORULAR?"

Burası çikolata üreten bir fabrika değil. Patlayıcı üreten bir fabrika. Bugün CHP öneri verdi. AKP ve MHP bunu reddetti. Neden reddediyorsunuz? Bugüne kadar 6 tane patlama olmuş. Burası özel fabrika, komisyon kurulur önlemler için çalışılır. Ben bölgeden geliyorum. Ben hastaneleri gezdim, cenazelere katıldım. Bugüne kadar varsa çıksınlar açıklasınlar. Hangi hastanın yanına gidip ne ihtiyacınız var diye sormuşlar. İnsanlar cenazelerini kaldıramıyordu ya. Cenazeyi protokolle ayırmışlar. Ben şahsen o şeridi atmasam insanlar 5 metre arkada cenaze namazı kılacaktı.

ekran-alintisi-190.png