AKP ve MHP’den seçim hamlesi: Kuralları değiştiriyorlar

AKP ve MHP’den seçim hamlesi: Kuralları değiştiriyorlar
AKP'nin, son açıklanan anket sonuçlarına göre 7.4 ile baraj altında kalan MHP'yi kurtarmak için seçimlerde barajı aşağı çekeceği öne sürüldü.

Tele 1'den İsmail Denizhan'ın haberine göre AKP, son anket sonuçlarında baraj altında kalan MHP'nin Meclis'e girebilmesi için yeni bir strateji uygulayacak.

Tele 1'de yer alan haber şöyle: 

Avrasya araştırma şirketinin yayınladığı ağustos ayı anketine göre, AKP ve MHP’nin toplam oyu yüzde 43’te kaldı. MHP ise yüzde 7,1 ile baraj altında kalıyor. Yaşanan oy kaybı üzerine Cumhur İttifak’ı harekete geçti. AKP ve MHP olası bir iktidar değişimini engellemek için seçim kanunu değiştirmeye hazırlanıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 26 Haziran’da yaptığı açıklama ile, siyasi partiler kanununda değişiklik yapılması çağrısında bulunmuştu. AKP ile konu ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Bahçeli “Özellikle siyasi partiler kanunu, seçim kanunu ve TBMM iç tüzüğü’nü yeniden ele alarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle çelişmeyecek içerik netliğiyle ve ifade niteliğiyle perçinlemek zarurettir.” demişti.

AKP ve MHP arasında süren seçim kanunda değişiklik çalışmalarına dair bilgilere TELE 1 ulaştı. İddiaya göre, seçim kanunda yapılacak düzenlemeyle, milletvekili seçimlerindeki baraj düşürülecek. Değişiklikle, anketlerde baraj altında gözüken MHP’nin meclise girmesi sağlanacak