Mahir Ünal şaştı kaldı. Yüzde 52 oy aldığı yerde AKP protestolarla karşılandı

Mahir Ünal şaştı kaldı. Yüzde 52 oy aldığı yerde AKP protestolarla karşılandı
Kahramanmaraş Elbistan İlçesine bir dizi ziyaret ve toplantılar yapmak üzere gelen Mahir Ünal başta olmak üzere Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Traş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Ekinözü Belediye başkanı Bilal Eker’e Elbistan halkından büyük tepki geldi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal bir dizi ziyarette bulunmak adına 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP''nin yüzde 52 oy aldığı Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine gitti. Burada AKP ilçe binasında muhtarlar ve halkla bir araya gelen Ünal 50 yıl öncesini anlattı. 1970’li yıllara vurgu yapan Ünal “O yıllarda tüp kuyrukları vardı. Şimdi yok. O yıllarda gençler darbelere maruz kalıyordu, şimdi kalmıyorlar” dedi.

''''DEVLETİN BAKANI BURDA''''

Kanal Maraş’ta yer alan habere göre toplantının basına kapalı kısmında muhtarlar hep bir ağızdan Mahir Ünal’a ‘isteklerini ve şikâyetlerini’ bildirdi. Muhtarların istek ve şikâyetlerinin ardı arkası kesilmediği ifade edilirken, Mahir Ünal’ın "Devletin bakanı burada, siz bu üslupla bu makama bunları söyleyemezsiniz" diye sert şekilde çıktığı öne sürüldü.

Muhtarların gönlünü kırdığını düşünen Mahir Ünal, muhtarları TBMM''ye davet ettiği belirtildi. Ayrıca Göksun''da Elbistan''a bir çivi çakılmadığını özel olarak ifade ettiği iddia edilen Ünal''ın burada basına kapalı bölümde, “Türkiye''de bulunan hiç bir ilçe Elbistan kadar yatırım almadı. Buradan sonrasını da bana bırakın” dediği öne sürüldü.

"SİZ KİMSİNİZ ..N"

Daha sonra bireysel olarak vatandaşların söz aldığı ve en çok Ekinözü ilçesi ile ilgili şikayetlerin söylendiği, ‘Ekinözü belediye başkanının Ekinözü’ne bakmadığını, suyu getirmediğini, içme suyu içemediklerini’ ifade etmeleri üzerine ortalık bir anda gerildi.

Protokolde oturan Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker''in, “Siz kimsiniz ..n” ifadesinde bulunduğu iddia edildi.

Bilal Eker’in vatandaşlara yönelik sert üslup kullandığını gören Mahir Ünal; “Burası Ekinözü’nün çekişme meydanı değil. Kimse bu üslupla benim yanımda böyle konuşamaz” demesine üzerine bir çok vatandaşın, “Bilal Eker, bize nasıl böyle kaba cümle kullanabilir” diye Mahir Ünal’a şikâyet etmeleri üzerine, Mahir Ünal’ın Bilal Eker’e dönerek “Biz seni bunun için seçmedik. Terbiyeni takınacaksın bu üslupla benim yanımda konuşamazsın çık dışarıya” dediği öne sürüldü.

YUHALANDILAR

Öte yandan öfkeli kalabalık başta AKP Elbistan ilçe Başkanı Ahmet Traş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AKP Grup başkanvekili Mahir Ünal ve Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker’i yuhaladıkları ifade edildi.

İddia edildiği üzere Bilal Eker’in, AKP İl Başkanı Fırat Görgel’e de tepkide bulunduğu öne sürülürken, ayrıca parti çıkışında bir takım insanların Bilal Eker’i tartaklamaya yeltendiği iddia edildi.

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Ç. Holding’te çalışan bir grup işçinin ise Mahir Ünal’a protesto da bulunarak, “Biz insanca yaşamak istiyoruz. Evimize ekmek götürmek istiyoruz. Bir an önce bizim mağduriyetimizi giderin” diye tepki gösterdikleri iddia edilirken, AKP ilçe başkanı Ahmet Traş, Bilal Eker, Hayrettin Güngör ve Mahir Ünal’a esnaf ziyaretinde büyük tepki gösterildiği öne sürüldü.

Kanal Maraş’ın elde ettiği video görüntülerinde AKP İl Başkan Yardımcısı Hakan Dereli’nin Ekinözü Belediye başkanı Bilal Eker’i kalabalığın içinden kolundan tutarak arabaya götürdüğü görülüyor.

İlgili Haberler