AKP'de Erdoğan'ın masasındaki anket konuşuluyor. Sonuçları gören Erdoğan hemen talimat verdi, düğmeye basıldı

AKP'de Erdoğan'ın masasındaki anket konuşuluyor. Sonuçları gören Erdoğan hemen talimat verdi, düğmeye basıldı
AKP Genel Merkezi'nin yaptırdığı bir ankette iktidar partisinin oyu yüzde 30 çıkarken, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'nin ise yüzde 6 çıktığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anket sonuçlarının kendisine sunulmasının ardından büyük bir kesimi oluşturan kararsızların iknasına yönelik çalışma başlatılması talimatı verdiği ve reform çalışmalarının hızlandırılmasını istediği belirtildi.

Fatih ERGİN - YENİÇAĞ / Özel Haber

Halkın nabzını tutmak için kamuoyu anketlerine son derece önem vermesiyle bilinen iktidar partisi AKP, özel olarak yaptırılan bir anketin sonuçlarının ardından alarm durumuna geçti. İktidar partisini endişelendiren sonuçlar arasında oylardaki düşüşün yanında  kararsız seçmen kitlesindeki yükselişin yüzde 30''a yaklaşması da  yer alıyor.

Ankette AKP''nin oyu yüzde 30 çıkarken, Cumhur İttifakı''nın ortağı MHP''nin ise yüzde 6''ya kadar gerilediği görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın anket sonuçlarının ardından kararsız seçmenlerin iknası için bir çalışma yapılması talimatını verdiği, diğer yandan ise reform adımlarının hızlandırılmasını istediği ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, söz konusu sonuçlar nedeniyle parti çevrelerinde bir tedirginlik yaşanırken, bazı partililerin "ittifak alanımızın daralması bu sonuçları doğurdu" şeklinde yorumlarda bulunduğu belirtildi. İktidar partisinde kararsız seçmen kitlesinin başka partilere yönelme ihtimali de değerlendirilen konular arasında bulunuyor.   

Partili bir yetkili ise, "İktidarımız karşısında toplumsal muhalefetin hiç olmadığı kadar büyüdüğünü görüyoruz. Bunun ana nedeni ekonomi. Sonuçlar kabinede ve parti yönetiminde değişiklikleri getirecektir. Karasızların büyük bir çoğunluğu bizden kopma. Onları tekrar kazanma mecburiyetimiz var." şeklinde değerlendirmede bulundu.