AKP'de erken seçim tartışması: Sonumuz olur

AKP'de erken seçim tartışması: Sonumuz olur
Türkiye'nin yeniden gündemine gelen erken seçim, AKP'de rahatsızlık uyandırdı. İktidar kulislerinde mevcut şartlarda gidilecek bir erken seçimden, AKP'nin yerel seçimlerde yaşanandan daha büyük bir kayıpla çıkacağı görüşü hâkim.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Türkiye'nin gündemine yeniden gelen erken seçim, AKP'de endişeye sebep oldu. İktidar kulislerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2020 ya da 2021'de erken seçim kararı alabileceği konuşulurken, özellikle ekonomideki mevcut tabloya rağmen gerçekleşecek bir seçimin AKP için hezimet olabileceği düşünülüyor.

AKP’NİN ANKETLERİNE GÖRE MHP’NİN OYLARI DA ERİYOR

Partili bir kaynaktan konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, AKP yönetiminin yaptırdığı anketlerde yerel seçimden bu tarafa yaşanan oy düşüşünün sürdüğü aktarılırken, Barış Pınarı Harekatı’nın oylarda kısa süreli bir artış sağladığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre, AKP’nin yaptırdığı anketlerin ittifak ortağı MHP’nin oylarında da erime olduğunu gösterdiği öğrenildi.

“CUMHUR İTTİFAKI ERKEN SEÇİMLE KENDİ SONUNU HAZIRLAR”

Partili kaynak, “MHP ile oy geçirgenliğimiz var. Ama bizimle birlikte MHP’nin de oy kaybı yaşadığını görüyoruz. Şu an baraj sınırındalar. Diğer yandan AK Parti’den doğacağı görülen iki yeni partinin de oylarımızı belli oranda da olsa etkilemesi kaçınılmaz. Şu anda AK Parti ve Cumhur İttifakı erken seçimle kendi sonunu hazırlar” dedi.

“PİŞMANLIKLA ÇIKARIZ”

Bir başka kaynak ise, “Bugün bir seçim olsa yine birinci parti çıkarız ama yerel seçimlerdeki oy oranımızı bile koruyamayız. Kamuoyunda ekonomide bir düzelme hissi oluşmadan gireceğimiz bir seçimden pişmanlıkla çıkarız. AK Parti olarak MHP ile ittifaktan bugüne kadar pek fazla bir kazanım sağlayamadık. Bu şartlarda gireceğimiz bir erken seçimde hiç sağlayamayız” ifadelerini kullandı. Diğer yandan AKP kulislerinde CHP’de yaşanan “Saray’a giden isim” krizinin kontrol altına alınamaması halinde, bu durumun kendilerine avantaj sağlayacağına inanılıyor.