AKP'de 'İmamoğlu'na teşekkür' polemiği

AKP'de 'İmamoğlu'na teşekkür' polemiği
Üsküdar'ın AKP’li Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in açılışı yapılan bir tesis için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etmesi bazı AKP’liler tarafından tepkiyle karşılandı. Konuyla ilgili İmamoğlu'ndan da açıklama geldi.

İSKİ, Üsküdar''daki sel ve su baskınları ile İstanbul Boğazı’nda her Kurban Bayramı’nda yaşanan kanlı görüntüleri sona erdirecek, aralarında İstavroz Atıksu Tüneli’nin de bulunduğu altyapı yatırımlarını tamamladı.

Tünelin tamamlanması dolayısıyla dün Beylerbeyi Parkı’nda düzenlenen açılış törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı.

“KIYMETLİ İBB BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AKP''li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, törende yaptığı konuşmada, İmamoğlu’na teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

"Üsküdar’ımızın sahil bandının bu sorunu bugün itibariyle sona ermiş oluyor. Beylerbeyi’nden itibaren Küçüksu’ya kadar devam eden bu atık su projesinin bugün son etabının tamamlanmasıyla gerçekten önemli bir problemimizi sona erdirmiş oluyoruz. Bu vesileyle bu projeyi tamamlayan, çok önemli bir sorunu gideren kıymetli İBB Başkanımıza, ekibine ve İSKİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum.”

“EKREM İMAMOĞLU, HİLMİ TÜRKMEN''İN KIYMETLİSİYMİŞ”

Türkmen’in bu ifadeleri, bazı AKP’li isimlerin tepkisini çekti. Akademisyen Selman Öğüt, sosyal medya hesabından Türkmen’in teşekkür ettiği videosunu paylaşarak, "Ekrem İmamoğlu Hilmi Türkmen’in kıymetlisiymiş. Bunu da öğrenmiş olduk” dedi.

ekran-resmi-2022-08-05-19-14-01.png

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar da, Öğüt’ün paylaşımını alıntılayarak yaptığı paylaşımda, “25 senedir İstanbul’u yöneten Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanları’na yaptıkları büyük hizmetlerinden dolayı muhalif ilçe belediye başkanları açıktan teşekkür ettilerse sorun yok bence. Demokrasiyi, teşekkürü ve takdiri tek taraflı uygulamak yanlış” ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2022-08-05-19-14-11.png

Buna karşılık AKP İstanbul Milletvekili Tuba Durgut ise, Türkmen’e yapılan eleştiriye tepki gösterdi. “Nasıl hitap edecekti Belediye Başkanımız? Yapmayın lütfen” diyen Durgut, “Bakın demokrasilerde siyaset elbette rekabet temelinde yapılır ancak harcı da nezakettir. Sn. Başkanımız Hilmi Türkmen’in karakterinin bir parçası olarak nezaket kendisiyle birlikte partimize de her zaman kazandırmıştır” dedi.

“VAY SEN NİYE TEŞEKKÜR EDERSİN…”

Özellik sosyal medya üzerinden yapılan eleştiriler sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da açıklama geldi. İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

"Üsküdar Belediye Başkanı’yla hizmet odaklı bir buluşmayla uzlaşarak, konuşarak onun önerisiyle ‘Bu çok önemli bir konudur’ diyerek bir tavsiyede bulunmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı da buna bırakın kulağını tıkamayı birebir sahiplenmiş ve beraber açmışız. Ne yapmış belediye başkanı bize teşekkür etmiş. Vay sen niye teşekkür edersin…

Aslında şunu demek istiyorum; atılan adım akılcı bir adım. Yani sorunu benimle paylaşan, anlamlı bir tavır gösteren erdemli bir belediye başkanı duruşu.

“PERDE ARKASINDAN ALLAH BİLİR NELER YAPIYOR, NELER SÖYLÜYORLAR”

Açılışına gelip hem geçmişte başlatanlara hem de bugün bitirenlere teşekkür etmek ikinci erdemli adım. Üçüncü erdemli adım ise o açılışa gelip Ekrem İmamoğlu’nu belki öncelikli dinlemeye gelen yüzlerce Üsküdarlıya (belki de birçoğu benim partimin mensubu olabilir) onlara konuşmak üçüncü erdemli davranış.

Bunu göremeyecek kadar körleşmiş o bir avuç insan bu tür insanlara perde arkasından Allah bilir neler yapıyor, neler söylüyorlar.

Üzülüyorum. Bakın siyasi ayrımcılıktan, partizanlıktan bu şehirler ve bu ülkeler çok çile çekti, çok sıkıntı çekti. Hala çekiyor. Ekonomi kötüyse, bu ülkede sorun büyümüşse, liyakatsizlik almış başını gitmişse, tamamen o partizanlık duygusu üzerinden oluşan güzergah bunu bize getirmiştir. Bundan geri dönüşün de tek yolu, partizanlıktan sıyrılmak."

İlgili Haberler