AKP'de ittifak rahatsızlığı!

AKP'de ittifak rahatsızlığı!
Yerel seçimlerde AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci de MHP ile yapılan ittifaktan memnun olmadığını açıkladı. İzmir İl Teşkilatı ile bir araya gelen Zeybekci, "ittifaklar olmasaydı kazanmıştık" ifadelerini kullandı.

51 ilde MHP ile birlikte seçime giren AKP’de ‘ittifak rahatsızlığı’ derinleşiyor. 31 Mart seçimlerinde Ankara ve İstanbul gibi kentleri CHP’ye veren iktidarın, 7 belediyeyi ‘ortağı’ MHP’ye kaptırmasıyla birlikte, parti içerisinde yükselen sesler de yoğunlaştı.

Seçimi kaybeden AKP’nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım’ın geçen gün yaptığı, “Seçimde adaylar yarışmadı” şeklindeki sözlerinin ardından, dün bir açıklama da Nihat Zeybekci’den geldi.

AKP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilip, seçimi Tunç Soyer’in gerisinde kalarak kaybeden Zeybekci, partisinin Kızılcahamam’da düzenlenen sonrasında İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile teşkilatla bir araya geldi.

"İTTİFAKLAR OLMASAYDI KAZANMIŞTIK"

Toplantıda konuşan Zeybekci, ittifaklar nedeniyle İzmir’deki seçimi kaybettiklerini iddia etti. Zeybekci, “Partimiz seçimler için bir ittifak yapma kararı aldı. Türkiye genelinde buna uygun çalıştık. İttifakın ruhuna ve yapısına diyecek bir şeyim yok” dedi ve ekledi: “Fakat İzmir’de ittifaklar olmasaydı biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmıştık. Çünkü tüm partiler kendi oyları ile sandığa gidecekti. CHP’ye İzmir’de HDP önemli bir destek verdi. İYİ Parti’nin oylarını da aldılar. Sadece kendi başlarına kalsalardı biz Zafer kazmıştık. Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı da bendim.”

Öte yandan yerel seçimlerde MHP’den AKP’ye geçen Kastamonu’nun Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde belediye başkanları, belediyede çalışan Ülkü Ocakları başkanlarını temizlik görevlisi yaptı. MHP İl Başkanı Yüksel Aydın, “Bizim dalımızı kıranın, ağacını kökünden söker atarız” diyerek AKP’li başkanlara tepki gösterdi.