AKP’de kongre günü

AKP’de kongre günü
AKP'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi bugün saat 10:00'da Ankara Arena'da başladı. Genel Başkanlık seçimi sonuçlandı ve Binali Yıldırım 1405 delegenin oyunu alarak Erdoğan ve Davutoğlu'nun ardından AK Parti'nin üçüncü genel başkanı seçildi.

DAKİKA DAKİKA AK PARTİ KONGRESİ

 

16.15 - Binali Yıldırım AK Parti kongresinde geçerli olan 1405 oyun tamamını alarak AK Parti’nin üçüncü genel başkanı seçildi.

14.00 Genel Başkanlık için tek aday olan Binali Yıldırım konuşmasına başladı.  Konuşmasından satırbaşları şöyle... 

Aydınlık Türkiye’nin mimarı kurucumuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı saygıyla selamlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır büyük Türkiye’nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik gururla 'ben Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşıyım kader arkadaşıyım gönül arkadaşıyım' dedik. Bundan sonra da demeye devam edeceğiz.  Sayın cumhurbaşkanım söz veriyoruz sevdan sevdamız davan davamız yolun yolumuzdur.Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bu bayrağı devralan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İlk başbakanımız cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ayrıntılar geliyor...

 

Başbakan Davutoğlu'nun kongredeki konuşmasından satırbaşları şöyle:

DAVUTOĞLU: SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

12.52 -
Başbakan Davutoğlu kongrede şu mesajları verdi: "Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi, bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık" dedi. Davutoğlu, konuşmasında "AK Parti kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Aziz dava arkadaşlarım kurucu liderimiz saygıdeğer cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra ikinci genel başkanı olduğum kongrede "Bu bir vefa kongresidir" demiştim. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden beri ahdimize akdimize sadık kaldık. Partimiz ve cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk vaadimize sadık kaldık.

12.48 - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak son kez partililere sesleniyor...


12.15 - Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz 'Tayyip’in partisi'dir ve 'Tayyip’in partisi' olarak kalmaya devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızı AK Parti’den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bundan sonra da olduğu gibi seçilmiş cumhurbaşkanı ile başbakanın uyumlu çalışması Türkiye’nin gücüne güç katacaktır.

12.03 – Bekir Bozdağ divan üyelerinin AK Partililere mesajını salonda okudu.

11.57 - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kongre divan başkanı seçildi. Bozdağ kongreyi yönetmek üzere kürsüye davet edildi.

11.41 - Halef-Selef bir arada... Başbakan Davutoğlu ile Binali Yıldırım kongre salonunda yan yana oturuyor

11.23 Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu kongre salonuna geldi. Ahmet Davutoğlu ve eşini salonda coşkulu bir kalabalık karşıladı.

11.15 Binali Yıldırım, kongre salonuna eşi Semiha Yıldırım'ın duasıyla girdi.

10.55 : Yıldırım 'havayolunu karayolu haline getiren bakan' diye anons edildi.

10.45 : Başkan adayı Yıldırım salonu selamlarken partilierle bol bol selfie çektirdi. Yıldırımın turu sırasında çalan şarkılardan biri Recep Tayyip Erdoğan'dı.

10.32 : Binali Yıldırım sivil plakalı bir araçla geldiği salona giriş yaptı. Yıldırım salona alkışlar girerken partililerle tokalaştı, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte tribünlere karanfil attı.

10.30 : Salondan bir başka pankart: 'Ak gönüller taşıyoruz kara çukurları aşıp gelen - Diyarbakır Akgençlik' 

10.25: Salonda sürekli kongreyle ilgili Twitter'da oluşturulan hashtag anons ediliyor.

10.20 : Binali Yıldırım kongreye katılmak üzere evinden ayrılıyor. Yeni Genel Başkan'ın 15 dakika içinde salonda olması bekleniyor.

10.05 : Kongre salonuna henüz Binali Yıldırım gelmedi, milletvekilleri tur atarak illerinden gelen partilileri selamlıyor.

09.55 : Partililer Türk bayrakları ve Ak Parti bayrakları ile Davutoğlu ve Yıldırım'ı bekliyor.

09.50 : Salonda dikkat çeken pankartlar: 'Mesele koltuk değil, siz hala anlamadınız mı', 'Can Türkiye'ye heyecan geldi', 'Reis'e yaşıkır Başkanlık, Adıyaman'a yakışır Bakanlık', 'Kutlu yürüyüşümüze Binali Yıldırım'la devam.'

09.40 : Kongre saat 10.00'da başlayacak, gazeteciler Binali Yıldırım'ın evinin önünde bekliyor.

09.25 : Kongreyi 1000'e yakın gazeteci takip ediyor.

09.00 : Arena spor Salonu'ndaki partililer için seçim şarkıları çalınıyor. En çok tezahüratı Recep Tayyip Erdoğan şarkısına yaptı. Salondaki herkesin ayağa kalktığı şarkı, daha önce seçimlerde çalınan Dombıra.

08.30 : Kongrede iki isim konuşma yapacak. Ahmet Davutoğlu veda konuşması için kürsüye çıkacak, partinin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım ise kürsüden teşekkür edecek. Davutoğlu ve Yıldırım salon dışında konuşma yapmayacak.

07.40 : Ankara Arena Spor Salonu'ndaki kongreye yoğun bir katılım var.

KONGREDEN NOTLAR

AK Parti, bugün Ankara Arena spor Salonu’nda 2. olağanüstü kongresini yapıyor.  ‘Kutlu Yürüyüşe Devam’ sloganı ile düzenlenen kongreye temayül yoklamasında  partililerin yüzde 85’nin desteğini alan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım tek aday olarak giriyor. Yıldırım, seçim sonucunda Ak Parti’nin üçüncü genel başkanı olacak. Kongre salonu binlerce partili tarafından Sabah saatlerinden itibaren hınca hıç dolduruldu.


 

 

 

 

KONGRE PROGRAMI

Bugün Ankara Arena’da saat 10:00’da başlayacak programda önce ‘Yoklama ve Açılış’ yapılacak. Ardından Kongre Divanı’nın seçimi ile birlikte saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunacak.

DAVUTOĞLU GENEL BAŞKAN OLARAK SON KEZ KONUŞACAK

Sırasıyla önce mevcut Genel Başkan ve Başkan Ahmet Davutoğlu ile yeni başkan adayları konuşma yapacak. Dilek ve temennilerden sonra ise seçimlere geçilecek. Önce genel başkan seçimi yapılacak. 1470 delege oy kullanacak. Hemen ardından da diğer parti organlarının seçimine geçilecek.

Genel Başkan seçiminin ardından;

* Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) 50 asıl, 25 yedek üyesi belirlenecek.
* Merkez Disiplin Kurulu’nun (MDK) seçimi (11 asıl, 5 yedek)
* Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu’nun (GMPDHK) seçimi (3 asıl, 2 yedek)
* Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nun seçimi (5 asıl, 2 yedek) gerçekleştirilecek.

YENİ GENEL BAŞKAN VE BAŞBAKAN

Son olarak ise Genel Başkan (Binali Yıldırım) teşekkür konuşması yapacak ve kongre tamamlanacak. Çoğunluk sağlanmadığında ise, İkinci Olağanüstü Büyük Kongre aynı gündem maddeleriyle 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü aynı yer ve saatte yeniden yapılacak.