AKP'de kongre hareketliliği

AKP'de kongre hareketliliği
AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre sürecinin 28 Kasım-15 Aralık'taki delege seçimleriyle başlayacağını belirterek, "2020 sonu itibarıyla tüm Türkiye'de il ve ilçe kongrelerimizi tamamlamış olacağız" dedi.

AKP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, partisinin 7. Olağan Büyük Kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kandemir, "Bizim her kongre dönemi, sadece kongre dönemlerine has her il ve ilçeyle ilgili ajandalarımız vardır, değerlendirmelerimiz vardır. Buranın sosyolojisi, aldığımız seçim sonuçları, sahada yaptığımız gözlemler ve milletimizin söyledikleri üzerinden değerlendirmeler yaparız" diye konuştu.

Kandemir, şunları kaydetti: 

"Bu tazelenmeyi de zaman zaman bir takvimlendirme içerisinde yaparız. Bazı illerimizde ve ilçelerimizde arkadaşlarımız, 'Yeni bir arkadaşımızı burada görevlendirirsek ben katkı vermeye devam ederim, başka bir yerde katkı vermeye devam edelim.' diye bize gelirler. Biz de bu süreçleri vesile yaparız. Arkadaşlarımız zaten, 'Biz partimizin bir neferiyiz, hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da nerede vazife verilirse, görev alırsak orada katkı vermeye devam edeceğiz' derler." 

Kandemir, teşkilatlarda önümüzdeki günlerde bazı değişiklikler yapılabileceğine işaret ederek şöyle devam etti: 

"Olağan süreç içerisinde bazı arkadaşlarımızı biz başka yerlerde görevlendirmek üzere değerlendireceğiz. O illerimizde ve ilçelerimizde kongreleri yönetmek üzere yeni arkadaşlarımızı Genel Başkanımız görevlendirecek ve tazelenmeyi o arkadaşlarımızla yapacağız, taşıyacağız. Olağan bir takvimin olağan akışı bunlar, AK Parti içerisinde görev değişimleri gerçekten bayrak yarışı şeklinde olur, sancısız, sıkıntısız ve problemsiz."

Kandemir, kongre sürecine ilişkin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında alınan kararla çalışmalara başladıklarını hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımızın bize kesin talimatı, milletin sesine kulak vereceğiz. Millet bize ne söylüyor, kadrolarımızla ilgili ne söylüyor, eksiklerimizi ve kusurlarımızı tespit ediyorlarsa bunlarla ilgili ne söylüyorlar ve nasıl bir vizyon bekliyorlar bizden, ona göre hareket edeceğiz." dedi.