AKP'de Müşterek Harekat Merkezi rahatsızlığı

AKP'de Müşterek Harekat Merkezi rahatsızlığı
Suriye'deki Müşterek Harekat Merkezi için ABD'den ilk kafile Şanlıurfa'ya ulaşırken, ABD ile varılan mütabakata AKP'den tepki sesleri yükseldi.

ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakat sonrası kurulan "Müşterek Harekat Merkezi"nde görevlendirilecek ilk Amerikalı askerler Şanlıurfa'ya ulaştı.

Ortak Harekat Merkezi'ne ise AKP içinde tepkilerin yükseldiği görüldü.

OdaTV'de yer alan habere göre, Ortak Harekat Merkezi’ni, "Ortak Oyalama Merkezi" diye nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerden Metin Külünk, "Hadi ABD’nin, Sn. CB’mızın kararlılığı karşısında, PKK’yı koruma refleksiyle alelacele OYALAMA MERKEZİ kurma telaşını anladık, peki bu içerdeki neyin telaşı? Neyin hesabı? Neyin Planı? Ve Neyin pazarlığı? Herkes, her şeyin farkında ama her şeyin!!! Dikkatle izliyoruz" diyerek sosyal medyadan eleştiride bulundu.

"NE BU TELAŞ?"

İktidara yakın Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk de Metin Külünk’e destek vererek, "Amerikan emperyalizmiyle tek taraflı bir kararla varılan mutabakat zeminine karşıyım. Önce şeffaflık. Nasıl bir plan üzerinde anlaşıldı? Bu plan PKK-PYD'nin orada temizlenmesini öngörüyor mu, Münbiç ne olacak? Ayrıca... Ne bu telaş? Girin şuraya artık yeter... Giremeyecekseniz..." ifadelerini kullandı.

Zentürk, sözlerine şöyle devam etti:

“Küresel akıl şu mesajı veriyormuş... İçimizde birileri emperyalizme taahhütlerde bulunmuş... Subliminal mesajlar falan... Geçiniz... Kuvvayı Milliye aslanlar gibi buradadır... Kim ne derse desin... PKK temizlenecek, o FETÖ elebaşı en kısa zamanda hesabını verecek o kadar...

İşitmek isteyen Ankara'daki kulaklara sesleniyorum. Amerikan emperyalizmi kağıttan bir kaplandır... O kaplan görünümlü pisliğin ambalajını 15 Temmuz'da biz yırttık. Venezuala, Katar ve İran'a dişi geçmedi, neden, o artık bilinen kaplan değil. Oradaki bazılarının telaşı ne?”