AKP’de neler oluyor? Vekiller, kendi grup başkanını alkışlamadı

AKP’de neler oluyor? Vekiller, kendi grup başkanını alkışlamadı
AKP içinde giderek artan tartışmaların Meclis sıralarına da yansıdığı öğrenildi. AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, yaşanan bir gerginlik sonrası yaptığı konuşmada özür maiyetinde sözler söyledi. Meclis tutanaklarına göre Bostancı’yı sadece AKP’li vekiller alkışlamadı.

AKP içinde sistem tartışmaları ve yeni partilerden dolayı meydana gelen kopmalar gündemdeki yerini korurken Meclis’te yaşanan bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. CHP ve AKP arasında yaşanan bir tartışma sonrası özür dileyen AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’yı CHP’li ve İYİ Partili vekillerin alkışlamasına rağmen AKP sıraları sessizliğini korudu.

Gazete Duvar'daki kulis haberine göre, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e yanıt verirken “Kendi Genel Başkanınızın uydurduğu yalanları dillendirirsiniz” dedi, CHP grubunun tepkisine yol açtı. Önce “Aaa…” sesleri geldi, ardından gürültüler ve sıra kapaklarına vurmalar yaşandı. CHP’lilerin bu tepkisi üzerine birleşime ara verildi. Yaklaşık 40 dakikalık arada iki parti arasında müzakere yürütüldü, özür istendi.

Aranın ardından AKP adına açıklama Grup Başkanı Naci Bostancı’dan geldi. Bostancı, “Tatsız ifadeler”, “İstenmeyen sözler” dedi, partileri sembolize eden genel başkanlara ilişkin daha dikkatli ve ihtimamlı bir dil kullanılmasının önemine değindi. Bostancı’nın özür mahiyetindeki konuşması, “Kendi onurumuzu ve hassasiyetimizi düşünürken bunun aynı zamanda rekabet içinde olduğumuz siyasi partilerin ve kurumların onurlarını korumak ve gözetmek üzerine mümkün olacağına ilişkin bir akılla meseleyi değerlendirmemiz önemli” sözleriyle tamamlandı.

Bostancı’nın sözleri tüm gruplar içindi, ama tutanaklara göre CHP, MHP ve İyi Parti sıralarından alkış geldi. AKP grubu, kendi grup başkanını alkışlamadı.