AKP'de Süleyman Soylu krizi mi yaşanıyor?

AKP'de Süleyman Soylu krizi mi yaşanıyor?
İçişleri Bakanlığı’nın duyurduğu 6-7 Haziran’daki sokağa çıkma yasağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iptal edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ise alınan yasak kararından haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ - Özel Haber

Mart ayından bu tarafa korona ile mücadele eden Türkiye, 1 Haziran itibariyle normalleşme takvimini uygulamaya geçirirken, hafta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı ile ilgili yaşanan gelişmeler adeta krize dönüştü.

İçişleri Bakanlığın dün gece yarısı Valiliklere gönderdiğini duyurduğu genel ile hafta sonunda (6-7 Haziran) 15 ilde sokağa çıkma yasağının uygulanacağı açıklandı. Söz konusu yasak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilirken, perde arkasında ise bir güç gösterisi mi yoksa yönetim krizi mi yaşandığının sorusu ortaya çıktı.

Diğer yandan İçişleri Bakanlığı’nın dün gece yarısı duyurduğu sokağa çıkma yasağından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bilgisinin olmadığı öğrenildi. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 10 Nisan’da iki saat önceden ilan edilmesiyle market ve fırınlarda izdihama neden olan ilk sokağa çıkma yasağında olduğu gibi Koca ve Bilim Kurulu’na bilgi verilmediği kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre, 10 Nisan tarihindeki tartışmalı sokağa çıkma yasağı nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca arasında esen soğuk rüzgârların halen sürdüğü ve bu durumun bir sonucu olarak Koca’ya bilgi verilmediği ifade edildi.

GÜÇ GÖSTERİSİ Mİ YÖNETİM KRİZİ Mİ?

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili yaşanan kargaşaya CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere muhalefet cenahından yapılan yorumlar, ortada bir yönetim krizinin yaşandığına dair oldu.  

Ancak, özellikle AKP çevrelerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın iki gün önce sokağa çıkma yasağı ilan edilmeyeceğini belirtmesine karşın İçişleri Bakanlığının yasak ilan etmesi Süleyman Soylu’nun AKP içerisine dönük bir güç gösterisi olarak yorumlandı.

AKP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, istifa krizinin ardından Süleyman Soylu’nun eskisine göre daha fazla güçlenmesinden Erdoğan’ın çevresinde rahatsızlık uyandırdığı ve bazı isimlerin yasağın iptali için Erdoğan’ı etkilemiş olabileceği görüşü belirtildi.