AKP'de 'yeni parti' telaşı

AKP'de 'yeni parti' telaşı
AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 'yeni bir parti kuracak' söylentileriyle ilgili, "Yeni bir partiye kimse sıcak bakmaz. Ben ihtimal vermem. Akıllı bir adam parti kurmaz" dedi.

Kulislerde konuşulan 'yeni parti' iddiaları AKP'nin gündemine meşgul etmeye devam ediyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un ardından, AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu da yeni parti açıklaması yaptı.

İşte Burhan Kuzu'nun Mustafa Arıdoru'nun sorularına verdiği cevaplar: 

AK PARTİ VE MHP İTTİFAKI İLE GİDİLEN REFERANDUM SÜRECİNDE, 1 KASIM SEÇİMLERİ İLE KIYASLADIĞIMIZ ZAMAN, ORTAYA ÇIKAN SONUCU VE OY ORANLARINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Bu benim 40 yıldır savunduğum bir model. Ömrümü verdim bu işe. Bir defa vatandaş muhalefet cephesi tarafından korkunç korkutuldu. Hep yalan üzerine bina edildi. Korku propagandası yapıldı. Vatandaşa kestirmeden diktatörlük geliyor, meclis kapanıyor, muhtarlıklar kapatılacak gibi bunlar ciddi olarak vatandaşta yankı yaptı ve algı buldu. İlk kez ben bir yalanın bu kadar para ettiğini gördüm. Adam sirkesini, biz gerçek organik balımızı zor sattık. Az bir fiyatla sattık. Tablo bu. Böyle olmamalıydı. Dolayısıyla MHPtabanı da bundan ürkmüş olabilir, AK Parti tabanında bundan çekinmiş olabilir. ve sonuç olarak bize MHP'den de oy geldi ama bunun oranı hakkında söylemek doğru olmaz. Çünkü bilmiyoruz. Ama ben sahada biliyorum ki kimi yerlerde AK Parti değil MHP seçmeni verdi.

CHP'DE YENİ BİR YAPILANMA ORTAYA ÇIKAR MI?

Her seçimden sonra CHP'de bir kımıldama bir atraksiyon başlıyor. Bir partinin içine çok müdahale etmek istemem. Tabii bu başarısızlıkların bir faturası olur. Onu da bir kenara yazmak lazım. Son günlerde genel kongre olsun gibi bir tartışmalar yine yapılıyor CHP içerisinde. Benim onlara tavsiyem oraya buraya gitmek yerine yeni sistem geldi buna göre hazırlık yapsınlar. Kendi içinde yeni bir lidere gider mi gitmez mi o başka bir şey tabii.

AK PARTİ'NİN ESKİ TOPLARI YENİ BİR PARTİ KURACAK" DEDİKODUSUNA NE DERSİNİZ?

Böyle bir şey olacağını sanmam. İhtimal vermiyorum. Çünkü bu arkadaşlarla aynı çatı altında beraber çalıştık. Siyasette parti kurmak zaman, zemin ve rüzgar meselesi. AK Parti'nin bittiği bir yerde ancak yeni bir hareket başlatırsan tutar. AK Parti'nin hala böylesine yüzde 50'lilere varan oyunun olduğu durumda ben parti kurarım başarılı olurum dediğin zaman sen başarılı olamazsın. Ama ne yaparsın yüzde 5-6 götürürsün, o da bizden gider ordan burdan gelir sadece bizim hükümet olmamızı zorlaştırmış olur başka da bir şeye yaramaz. Buna da vatandaş herhalde sıcak bakmaz. Ben ihtimal vermem. Akıllı bir adam parti kurmaz.

İlgili Haberler