AKP’de yüzde 50 artı 1 endişesi!

AKP’de yüzde 50 artı 1 endişesi!
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye siyasetinin değişen şartları olduğuna dikkat çekerek, AKP’yi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50 artı 1 başarı çıtasına ulaştırabilecek insanlarla yola devam etmeyi hedeflediklerini söyledi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Programda Barış Pınarı Harekâtı, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme, F-35 ile S-400 konularına ilişkin bir dizi açıklama yapan Kurtulmuş, partisinin 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri hazırlıklarına da değindi.

Konuşmasında, “Cumhurbaşkanımızın yükünü almamız gereken bir döneme girdiğimizi gösteriyor." ifadesini kullanan Kurtulmuş, yeni dönemin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yük olacak, onun karizmasının arkasına sığınarak siyaset yapılacak bir dönem olmadığını belirterek, her bir politik aktörün, bilgili, adanmış, dava ehli, liyakatli ve motivasyonu yüksek insanlar olması gerektiğini dile getirdi.

“HEDEFİMİZ DAHA GÜÇLÜ BİR PARTİ HALİNE GELMEK”

Kurtulmuş, söylem bakımından kendilerini güçlendirecekleri bir döneme girdiklerini belirterek, "Eylem için de önümüzde kongre süreci var. Bu çok büyük bir fırsattır. Toplumun geniş kesimleriyle buluşmak, yeni aktörleri, insanları işin içerisine katmak... Hem dünya siyasetinin hem bölge hem de Türkiye siyasetinin değişen şartları var. Artık yüzde 50 artı 1 başarı çıtası. Buraya çıkarabilecek çok geniş, toplumda karşılığı olan insanlarla yolumuza devam edelim, eylemimizi de böylece güçlendirerek inşallah çok daha güçlü bir parti haline gelelim, hedefimiz bu." dedi.