AKP'den Andımız çıkışı: "Danıştay'ın kararı yok hükmünde"

AKP'den Andımız çıkışı: "Danıştay'ın kararı yok hükmünde"
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Danıştay'ın Andımız kararı için "Yok hükmündedir" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Danıştay'ın Andımız kararına değinen Yazıcı, kararın yok hükmünde olduğunu söyledi. Yazıcı, "Mahkemeler hukuki denetim yapar. Yönetmeliği kim değiştirir buna bakacak. Mahkeme bunun ötesine gidemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın andımız ile ilgili açıklamalarını da hatırlatan Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada esas olan şu, Cumhurbaşkanımızın dediği doğru. 2013 yılında biz çıkardık. Bu tür işlerde dava açma süreci 2 aydır. Karar ne zaman verilmiş, 2018'de. Haklı değil mi Sayın Cumhurbaşkanımız 5 yıl neredeydiniz?"

"KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR"

"Karar herhalde yargıya müdahale etmeyiz, edemeyiz. Yargıya emir verilemez ama kararları eleştirilemez değildir. Biz anayasayı değiştirdik, mahkemelerin yanlış uygulamaları dolayısıyla. Mahkemeler hukuki denetim yapar. Yönetmeliği kim değiştirir buna bakacak. Mahkeme bunun ötesine gidemez.

MEB 2013 yılında ilk öğretim okullarıyla ilgili andımız maddesini yönetmelikten çıkarmış. Aynı bakanlık 2014'te sil baştan yönetmelik yayınlamış. Yönetmeliğin bütünü ortadan kalkmış. Bu idari işlem niteliğinde bir karardır, bana göre yok hükmündedir. Uygulanması konusunda hukuki imkansızlık var. Mahkemeler sorun üretmez, çözer. Hepimiz Türküz ama bu bir ayrıcalık değil." 

İlgili Haberler