AKP'den MHP hamlesi!

AKP'den MHP hamlesi!
Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracağı partilere karşı alınacak önlemlerin masada olduğu AKP'de, ittifak ortağı MHP'ye karşı da bir hamlenin gerçekleştirileceği belirtildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

AKP'de Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partileşme çalışmaları takip edilirken, Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHP'ye karşı da bir hamle hazırlığı gündemde. Yerel seçimlerden bu tarafa oylarında yaşanan erimeyi durdurmayan iktidar partisinde, Davutoğlu ve Babacan'ın kuracağı partilere gidecek oy miktarının en az seviyede kalması için çeşitli stratejilerin oluşturulacağı bir çalışma yapılacak.

AKP'de, oy erimesini durdurmaya yönelik bir diğer hamlenin de, ittifak ortağı MHP'ye karşı gerçekleştirileceği belirtildi. Edinilen bilgilere göre, AKP yönetiminin 24 Haziran 2018'deki genel seçimlerde olduğu gibi MHP'ye gidebilecek "emanet oylar" ile ilgili ayrı bir çalışma yapacağı ve teşkilatlara MHP'ye oy geçişinin önlenmesi yönünde uyarıda bulunulacağı öğrenildi.

TEŞKİLATLAR UYARILACAK

Söz konusu çalışma kapsamında; İttifak ortağı olduğu gerekçesi ile MHP'ye verilecek oyların AKP'ye bir faydası olmadığı ve parti içerisine yönelik tepkilerin sandıkta değil yine parti çatısı altında gösterilmesi gerektiği vurgulanacak. 

Konu ile ilgili konuşan bir yetkili, "Oy geçirgenliğimizin en fazla olduğu parti MHP ama bir süredir herhangi bir oy kayması görünmüyor. Cumhur İttifakı'nın her iki partisi de oylarını tutmada şu an için sıkıntı yaşıyor. Biz oylarımızı tutabilmek için sadece içimizden doğacak yeni partilere değil, Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP'ye karşı da bazı önlemler alma mecburiyetindeyiz. Çünkü genel seçimde MHP'ye giden oylarımızın, birçok yerde diğer partilerin milletvekili çıkarmasına ve bizim milletvekili sayımızın düşmesine neden olduğunu gördük" ifadelerini kullandı.