AKP'den MHP'ye sert tepki: Kime ayar vermeye çalışıyorsun?

AKP'den MHP'ye sert tepki: Kime ayar vermeye çalışıyorsun?
Cumhur İttifakı'nın sorun yaşadığı illerden olan Kastamonu'da AKP İl Başkanı Doğan Ünlü, MHP'ye çok sert sözlerle yüklendi. MHP'li Kastamonu Belediye'sini eleştiren Ünlü, MHP İl Başkanı Yüksel Aydın'a yönelik olarak ise, "Sürekli olarak 'Herkes ayağını denk alsın' ifadelerini kullanıyor. Kime ayar vermeye çalışıyorsun" dedi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Cumhur İttifakı'nı oluşturan AKP ve MHP Türkiye'nin bir çok ilinde karşı karşıya gelmeye devam ederken, son kriz Kastamonu'da yaşandı. AKP Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, bir süredir kendilerini hedef alan MHP'ye karşı sessizliğini sert sözlerle bozdu. Ünlü, MHP İl Başkanı Yüksel Aydın'a yönelik, "Sürekli olarak 'Herkes ayağını denk alsın' ifadelerini kullanıyor. Kime ayar vermeye çalışıyorsun? İki de bir çıkıyor 'hazmedeceksiniz' diyor. Biz, senin neyi hazmedemediğini biliyoruz." şeklinde konuştu.

Partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi'nde konuşan Ünlü, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den MHP'ye geçen Kastamonu Belediyesi'ni de eleştirdi. 

"SENİN VERECEĞİN AYAR ORALARDA GEÇMEZ"

AKP'li Ünlü, MHP İl Başkanı Yüksel Aydın'ı şu sözlerle hedef aldı; "Sürekli olarak 'Herkes ayağını denk alsın' ifadelerini kullanıyor. Kime ayar vermeye çalışıyorsun? Devlet kurumlarına mı ayar vermeye çalışıyorsun? Eğer onlara ayar vermeye çalışıyorsan, bil ki o devlet kurumlan senin belediyelerin değil. Hepimizin devlet kurumlan.
Senin vereceğin ayar oralarda geçmez. Bir de ilçemizin birine gidiyor 'burada huzur yok' diyor. Huzuru sağlayan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenlik güçleri, savcısı ve hakimidir. Orada huzuru bozan kim?
Kendi aynaya dönüp bakmıyor. Orayı karıştıran kim? İlk önce huzuru bozan kendisine baksın, kimseye suç bulmasın."

"DİKİLİ BİR AĞACIN YOK"

"Daday'a gidip,'Milletvekilleri boş boş işlerle Meclis'te uğraşıyor, buralarla ilgilenmiyor' demiş. Biz, milletvekillerimizin, Kastamonu için gece gündüz demeden çalıştığını biliyoruz. Yüksel Aydın'a bir soru da ben sormak istiyorum:
Biz iktidara geldiğimizden beri hayal denilen birçok projeyi hayata geçirdik. Kastamonu'nun sorunlarının hepsini biliyoruz, önceliklerini ve önemli olan projelerini biliyor ve bunlar için çalışıyoruz. Yüksel Aydın, sen ne yapıyorsun? Milletvekillerimize laf söylerken, CHP milletvekilleriyle aynı kefeye koyarken, dikili bir ağacın var mı? Yok. Sonra siyaset kurnazlığı yapmaya çalışıyor. MİEM'i söylemiş de olmuş. Kendine güldürüyor. Yüksel Aydın olmasaymış Kastamonu'ya hiç yatırım gelmeyecekmiş. Bakıyor ki MİEM hayata geçecek, ihalesi gerçekleşecek. Bunu bir yerlerden öğreniyor, sonra oraya gidip bir fotoğraf çektiriyor ve 'MİEM neden yapılmıyor' diyor. Ama o da biliyor ihalesinin yakın zamanda olacağını. Şimdi Tıp fakültesinde birleştirme olacağını duydu, başhekim üzerinden, kurum yönetimi üzerinden, başhekimin gideceği algısıyla siyasi nema elde etmeye çalışıyor. Bunu yedirmeyiz. MİEM üzerinde günlerce durduk, uzun zamandır çabaladık ve Ankara'dan koparıp getirdik. Bu AK Parti projesidir."

"SİYASİ ACZİYET"

MHP'li Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun ise AKP dönemindeki Atık Su Arıtma projesini kendilerine aitmiş gibi gösterdiğinin ifade eden AKP'li Doğan Ünlü,  "Birçok mücadeleyle birlikte AK Parti döneminde yapılmış bu mücadeleyi, sanki uzun zamandır bekleyen bir projeymiş ve kendileri yapmış gibi göstermek siyasi etiğe aykırıdır. Bunun tek bir izahı var, o da yapılan işi kendi yapmış olduğu bir iş gibi göstermek acziyetidir. Verilen emeğe saygı göstermemek, aynı zamanda kamuoyunu yanıltmaktır. En azından, önceki dönem belediye başkanımıza bir teşekkür etmeleri gerekiyordu. Yeter ki ilimize hizmet olsun, kimin yaptığı önemli değil ama yapana da teşekkür edilmesi gerekiyor." dedi.