AKP'den seçim iptal edilebilir iddialarına cevap

AKP'den seçim iptal edilebilir iddialarına cevap
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Şentop, 24 Haziran seçimlerinin iptal edilebileceği iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, NTV canlı yayınında AYM'de görüşülecek olan iptal istemiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Seçimi etkileyecek bir husus değil, seçimin uygulanmasıyla ilgili bir düzenleme bunlar. AYM varsayalım ki olumsuz bir yaklaşım ortaya koydu, o zaman YSK bugüne kadarki teammüleriyle uygulayacaktır. YSK'ya kanunla seçimlerin yönetimiyle ilgili genel bir yetki veriyoruz. AYM, ne yönde karar verirse versin bu seçimin yapılmamasını sonucu doğuracak bir karar olmaz. Kimsenin tereddütü olmasın."

AYM Genel Kurulu, yarın siyasi partilerin seçim ittifakı yapmalarına olanak tanıyan yasanın bazı maddelerinin iptali talebini esastan görüşerek karara bağlayacak. 24 Haziran’daki çifte seçim öncesi kritik önem taşıyan başvuruda iptali istenen maddeler arasında, mühürsüz oyların geçerli sayılması, seçmenin ihbarıyla sandık başına kolluk güçlerinin gelebilmesine imkân tanıyan düzenlemeler de bulunuyor. CHP'nin başvurusunda ittifak kısmının iptaliyle ilgili herhangi bir talepte bulunulmuyor.

Hürriyet yazarı Albdulkadir Selvi de bugün köşesinde kulislerde AK Parti'nin seçimleri AYM'ye iptal ettireceğini yazmıştı. 

 

İlgili Haberler