AKP'den YSK'nın kararına itiraz

AKP'den YSK'nın kararına itiraz
AKP, YSK’nın soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu başkan ve müdürlerinin 23 Haziran seçimlerinde görev yapması kararına itiraz edeceğini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu müdürlerinin 23 Haziran'da yenilenecek seçimlerde görevlerine devam etmesine yönündeki kararı AKP'de itirazla karşılandı. Kararı doğru bulmadıklarını belirten AKP YSK Temsilcisi Recep Özel, kararı gözden geçirmeleri için başvuru yapacaklarını söyledi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, “YSK’nın bu kararını doğru bulmuyoruz” diyen Özel, “Bu kararınızı gözden geçirin” diyerek başvuru yapmayı düşündüğünü söyledi.

Özel bugün yapacağını söylediği başvuruda, “Haklarında soruşturma olan seçim müdürleri hakkında bir işlem yapmanız, değiştirmeniz, oraya başka müdürleri göndermeniz gerekir” diyeceklerini, soruşturma geçiren İlçe Seçim Kurulları başkanları için de “Hakim Savcılar Kurulu’na bildirin. Yerlerine daha kıdemli hakim gönderin” müracaatında bulunacaklarını söyledi. Özel, YSK’nın bu kararını doğru bulmuyoruz