AKP’li aday, Erdoğan’ın Suriye tezini çürüttü

AKP’li aday, Erdoğan’ın Suriye tezini çürüttü
AKP Zeytinburnu Belediye Başkanı adayı Ömer Arısoy, Suriyeli göçmenlerden rahatsız olan bir vatandaşın sorusuna, "Ben de biliyorum, komşularımız oldu, hakikaten sıkıldık" cevabını verdi.

Yeniçağ / İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin Suriyeli göçmenlere sahip çıktığı yönünde açıklamalarına karşın, AKP'li Belediye başkanı adayı, mültecilerden sıkıldıklarını açıkladı. 

“BİZİM YERİMİZE SURİYELİLER OY KULLANSIN”

İstanbul Zeytinburnu’nda AKP’nin belediye başkan adayı olan Ömer Arısoy, ilçe sakinlerinin sorunlarını dinledi. Arısoy’un sözleri üzerine bir vatandaş, “En son ne zaman anket yaptırdınız? Artık burada yaşamak bile zor. Benim üç çocuğum var, hiçbirini sokağa salamıyorum. AKP’nin ya da başka bir partinin kapısından hiç girmedim. Oyumu da bugüne kadar AKP’ye verdim. Biz demiyoruz ki, Suriyelileri atın gitsin. Biz gidelim o zaman onlar bizim yerimize yerleşsin, onlar oy kullansın?” şeklinde dert yandı. Arısoy, Suriyeliler konusunda dert yanan vatandaşa şu sözlerle cevap verdi:

“HUZURUMUZU KAÇIRAN ŞEYİ BİLİYORUZ ASLINDA”

“Son zamanlarda huzurumuzu rahatımızı kaçıran şeyin sebebini hepimiz biliyoruz aslında. Türkiye’nin en uzun kara sınırına sahip Suriye’de bir yangın çıktı ve milyonlarca insan yollara döküldü. Oradan gelenler Batı’ya doğru geldiler ve İstanbul’da bundan büyük bir pay aldı. Ama bu sadece İstanbul’un sorunu değil. Bütün Avrupa bu savaştan etkilendi.”

“SURİYELİLER’İN TAMAMINI GÖNDEREMEYECEĞİZ”

“Suriye’de işler daha kısa sürede toparlanır derken çok uzun sürdü. Suriye’de işler yoluna dönmeye başladı. Biz bu Suriyelilerin büyük bir kısmını geri göndereceğiz. Tamamını dersek doğru söylememiş, samimi davranmamış oluruz. Ben başından itibaren inanmadığım hiçbir şeyi söylemem. Devlet bu sorunla yüzleşti artık. Türkiye bölgesindeki refah adası olmayı sürdürdükçe, büyüdükçe maalesef göçe maruz kalmaya devam edecek.”

“SURİYELİLERİ GERİ GÖNDERMEK O KADAR KOLAY DEĞİL”

“Türkiye büyük bir kapasite geliştirmesi yapıyor, geri gönderme merkezlerini, göç merkezlerini büyütüyor. Bir göçmenin geri gönderilmesi 5-7 gün sürüyor. Önce sokaktan alıyorsunuz hastaneye götürüyorsunuz, kan örneği alıyorsunuz, parmak izi alıyorsunuz. Tuttuğunuz sürece üç öğün yemeğini veriyorsunuz. Yani bir kişinin geri gönderilmesi o kadar kolay değil.”

“BEN DE BİLİYORUM HAKİKATEN SIKILDIK”

“Suriye’de işler düzeliyor. Düzelmezse ne olacak? Burada huzurumuzu, asayişimizi, güvenliğimizi bozmalarına müsaade etmeyeceğiz. Polisimiz ve biz belediye olarak elimizden gelen desteği vererek burayı biraz daha rahat bir hale getireceğiz. Ben de biliyorum, komşularımız oldu, hakikaten sıkıldık. Kiralar da arttı. Fakat bunlara kiraları da biz veriyoruz. Bu sürecin uzamasından dolayı biz de rahatsız olduk, bunun farkındayız.”

İlgili Haberler