AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı'nın sözleri kadınları ayağa kaldırdı: "Kadın-erkek eşit değil, eşitlik ancak hayvanlarda olur"

AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı'nın sözleri kadınları ayağa kaldırdı: "Kadın-erkek eşit değil, eşitlik ancak hayvanlarda olur"
'Yeliz' rumuzuyla açtığı fake hesapla bilinen AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, "Kadın-erkek eşit değildir. Eşitlik ancak hayvanlarda ve eşyalarda olur" dedi.

TBMM'de 'Yeliz' rumuzuyla fake hesap açıp yayın yapan ve daha sonra ifşa olan AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, tepki toplayan ifadeler kullandı. 

İstanbul Sözleşmesi'nin tartışıldığı günlerde Twitter hesabından değerlendirmelerde bulunana Çamlı, kadınlarla erkeklerin eşit olmadığını söyledi.

Çamlı, şu paylaşımda bulundu:

'EŞİTLİK' KOCA BİR TANTANADIR

* Kadın Erkek eşit değildir,bu husus telif hakkı sahibine (fıtrat) göre değerlendirilmezse çok konuşulan sıkıntılara çözüm asla b u l u n a m a z!

* "Eşitlik" koca bir tantanadır!

* Eşitlik hayvan ve eşya da olabilir. İnsan eşrefi maluktur,eşi benzeri olmaz!

* Erkek ve Kadın da öyle!

ekran-alintisi-218.png

Bügün de Hürriyet'ten Turan Yılmaz'a konuşan Çamlı, şu skandal ifadeleri kullandı:

"TAVUĞA HOROZLUK YAPTIRAMAZSIN"

“Bunu hiçbir akıl, göz, izan sahibi ifade edemez. Şekil olarak da eşit değildir, ruh yapısı olarak da eşit değildir, psikolojisi de eşit değildir. Allah nasıl şirk kabul etmezse, insan da kabul etmez. Kadın ve erkeği eşitliğe zorlayanlar en büyük kötülüğü yapanlardır. Onların fıtratına, yani yaradılışlarına müdahale etmemek gerekir. Kadın ve erkeğe birbirlerinin tamamlayıcısı denebilir. Tavuğa horozluk yaptıramazsın, horoza tavukluk yaptırırken, yumurta çıkmaz. Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddetten bahsediliyor, bana göre bu da yanlıştır. Şiddetin kadını, çocuğu gibi erkeği de vardır. Erkek şiddet görmüyor mu yani? İlla pazudan olmuyor ki şiddet, kasları birinin elinde, diğerinin dilinde, dildeki kas da önemli.”

İlgili Haberler