AKP'li belediyeye soruşturma

AKP'li belediyeye soruşturma
Şanlıurfa'nın AKP'li Akçakale Belediyesi'ne soruşturma açıldı. Şanlıurfa Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü'nün Akçakale Belediyesine gönderdiği resmi yazıda, belediye tarafından düzenlenen ihaleler ile ilgili evraklar istendi. Aynı yazıda ayrıca AKP'li Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın, öz yeğeni olduğu iddia edilen M.Y.'yi belediyede işe aldığı, bu kişinin Suriye sınırına gidip tüfekle ateş açtığına dair görüntülerin ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

AKP'li Akçakale Belediyesi'ne soruşturma

DHA- Şanlıurfa Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü''nün Vali Yardımcısı Şahin Aslan''ın imzasıyla düzenlenen 22 Nisan tarihli  resmi belgeyle, AKP''li Akçakale Belediyesi’ne soruşturma başlattı ve son iki yılda düzenlenen ihaleler ile ilgili evrakları istedi.

Resmi belgede ayrıca Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın, öz yeğeni M.Y.’nin belediyeye ait zırhlı araçla Suriye sınırına gidip, tüfekle ateş açtığı görüntüler hakkında soruşturma başlattığı kaydedildi. Şanlıurfa Valiliği tarafından belediyeye gönderilen yazıda söz konusu olay hakkında bilgi istenildi.

Valiliğin yazısında yeğen M.Y.’nin görüntüleri hakkında şu ifadeler kullanıldı:

Belediyenizde öz yeğeniniz olarak çalışan herhangi bir personeliniz var mı, var ise adı geçen personelin belediyenin hangi zırhlı aracı ile Suriye sınırında uzun namlulu silah ile atış yaparken çekmiş olan herhangi bir videosunun olup olmadığı, var ise buna ilişkin videonun gönderilmesi, adı geçenin bu eylemi sonucunda belediyenizce üç ay süre ile açığa alındığına ilişkin onayı ve göreve yeniden başlatıldığına ilişkin onaylarının tasdikli birer suretlerinin herhangi bir tekide mahal bırakılmadan ivedi olarak’ muhakkikliğime gönderilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.