AKP'li 'Akraba' Belediyesi!

AKP'li 'Akraba' Belediyesi!
Balıkesir'in AKP'li Altıeylül Belediyesi, akraba kayırmacılığı ile dikkat çekiyor. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'nın sadece tarikat mensupları ile belediye başkan yardımcılarının akrabası olanları işe aldığı belirtildi.

Balıkesir'in Altıeylül Belediyesi, belediye yönetiminin akrabalarına uygulanan özel yaklaşımla dikkat çekti. AKP'li Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'nın tarikat mensupları ile belediye başkan yardımcılarının çocukları ve akrabalarını işe aldığı belirtildi. 

Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman’ın kızı Fatma Yıldız'ın belediye şirket personeli olarak çalıştığı ve sözleşmeli memur yapılacağı belirtilirken, Kocaman'ın damadı Ebubekir Yıldız'ın ise belediyede sözleşmeli memur olarak işe alındığı belirtildi.

Balıkesir'de yayın yapan Postam gazetesinin haberine göre, belediyenin bir diğer başkan yardımcısı Osman Ödemiş'in de oğlu Atakan Ödemiş ile kızı Emine Ödemiş'i belediye sözleşmeli memur yaptığı belirtilirken, başkan yardımcılarının akrabası olan toplam beş kişinin daha belediyede işe başlatıldığı kaydedildi.

Diğer yandan belediye Cumhur İttifakı'nda olmasına rağmen MHP'li işçi ve memurlara da baskı yapılarak yıldırılmaya çalışıldığı ifade edildi. Baskı yapılanların işten çıkması sağlanarak, yerlerine yine belediye yönetiminin akrabalarının getirilmek istendiği iddia edildi.